Hobbybrouwen > Apparatuur

Eenpan systeem

<< < (2/4) > >>

Eric v B:
Je kan met een STC 1000 een SSR (Solid State Relais) aansturen. Dan heb je geen hoge stroom door je STC1000. Er zijn dimmers te koop voor verwarmingselementen. Dan kun je maischen bij een lager vermogen en koken op een hoog vermogen.

biking rebel:
De Inkbird IPB-16s heeft op 220V een output van 8A, dus 2400 watt. Slechts 100 euro inclusief aansluiting voor een pomp.

Wil je ook een binnenpan (al dan niet van gaas) gebruiken naar het voorbeeld van Clawhammer Supplies?

Bvk1983:

--- Citaat van: biking rebel op 21-04-2021  14:26 u ---De Inkbird IPB-16s heeft op 220V een output van 8A, dus 2400 watt. Slechts 100 euro inclusief aansluiting voor een pomp.

Wil je ook een binnenpan (al dan niet van gaas) gebruiken naar het voorbeeld van Clawhammer Supplies?

--- Einde van citaat ---

Zoiets lijkt me inderdaad voldoen aan mijn eisen. In hoeverre is dit anders dan een PID?

Ik wil er inderdaad net als Clawhammer supplies een binnenpan van gaas bij gaan gebruiken.

biking rebel:

--- Citaat van: Bvk1983 op 21-04-2021  19:13 u ---Zoiets lijkt me inderdaad voldoen aan mijn eisen. In hoeverre is dit anders dan een PID?

Ik wil er inderdaad net als Clawhammer supplies een binnenpan van gaas bij gaan gebruiken.

--- Einde van citaat ---

Niet volgens mij, sterker nog...het is een PID.  Het vermogen is alleen wat lager dan de duurdere modellen. Met 2400 watt kom je echt een heel eind. Voor de pomp heb je ook nog extra vermogen. Nu zijn er ook nog goedkopere Ali PID controllers, maar daar zou ik mijn vingers niet aan durven branden i.v.m. veiligheid.

L.win:

--- Citaat van: Bvk1983 op 21-04-2021  10:46 u ---Na een tijd met weckketels op een Ikea inductieplaat te hebben gebrouwen ben ik langzaam aan het nadenken over de volgende brouw setup. Nu was mijn idee om met een RVS pan elektrisch te graan brouwen. Ik zou dan deze pan overwegen:En een dergelijk verwarmingselement in willen bouwen:De pan zou ik vervolgens combineren met een filterplaat en pomp. De verwarming moet echter aangestuurd worden, zeker bij maischen zal hij veel aan/uit geschakeld moeten worden. Dat kan het principe zijn van een STC1000 maar die is niet geschikt voor die wattages. Nu zie ik veel ingewikkelde PID kasten voor HERMS installaties. Die zijn hiervoor wel geschikt maar voor mij te ingewikkeld.

Ik ben eigenlijk op zoek naar de functionaliteit van een STC1000 maar dan geschikt voor 2.500/3.000 watt. Pomp zelf in- en uitschakelen e.d. vind ik geen probleem. Kan ik dit op een eenvoudige manier realiseren of denk ik te simpel?

Edit: het is overigens iets meer dan in- en uitschakelen van het element. Hij zou natuurlijk ook het wattage moeten kunnen sturen.

--- Einde van citaat ---

Onze ketel kent 2 van dit soort verwarmingselementen  a 2400watt.
Wij sturen 1 van de elementen aan met een inkbird.  Nog nooit problemen mee gehad.
De pomp kun je inderdaad met gemak zelf controleren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie