Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Huisstijl Brouwerij 't Molentje

<< < (2/2)

JanDeGraaff:
Waarom niet de blauwe achtergrond in verschillende kleuren per bier?
Of de achtergrond van de biernaam?

Heel eerlijk gezegd geeft dit dunne streepje weinig herkenbaarheid aan het biertype in het flesje. Dan zou ik het zelf liever helemaal niet doen.

Kijk bijvoorbeeld naar Brand met alle verschillende kleuren; het is altijd sowieso herkenbaar als Brand bier en je herkent het biertype ook. Of bieren uit de Gulpener brouwerij: Gerardus en Gulpener zelf. Herkenbare etiketten, kleur om te differentiŽren.


Het is maar een idee, hoor. Je hoeft het niet te doen.
Maar met jouw basisontwerp is het wel gemakkelijk te implementeren.
Als je bijvoorbeeld de blikjes van Uiltje of Kees ziet, dan werken verschillende kleuren niet zo...

Ik heb nog wel een bedenking: Zal de tekst in het blauwe vlak wel leesbaar zijn als wit hier op het etiket in hoogglans-zilver wordt uitgevoerd?? De letter is niet heel groot en glimmend is het misschien onleesbaar?

En nogmaals: Tinten hebben betrekking op kleur, niet op smaak. Je zegt ook niet dat aardbeien brandweerrood of spruitjes indigo smaken.

Ivar - Businesslabels:
De Blauwe achtergrond voor het rechter stuk is bewust afwijkend qua kleur maar ik begrijp zeker wat je bedoeld.

Ik ben er nog een paar keer mee aan het stoeien geweest (ook al heb ik het gebrouwen bier inmiddels al met groot genot opgedronken  ;))

Ik denk dat ik de "smaak kleur" ga verwerken door de naam van het bier en de tekst daaronder samen te voegen in 1 vlak en dit vlak een kleur te geven. Zo blijft de stijl behouden en blijft het ook werken op de zilveren labels die ik zo nu en dan wil gebruiken. De "witte" letters worden bij een hoogglans zilver label uiteraard zilver, door het iets dikkere lettertype blijven ze verder wel goed leesbaar gelukkig. Ik ben zelf natuurlijk goed in staat om dit veel en kosteloos te testen, dat scheelt  8)

Ik zie inderdaad dat ik nog een paar keer tinten had staan in de tekst, deze zijn wel inmiddels allemaal vervangen door hinten van.

En ja, de labels van o.a. Uiltje... Groot fan van hun designs. Echt fantastisch, daar ga ik niet tegenop boxen.

wernerthefox:
Mooie labels, de namen voelen een beetje flauw voor mij maar wellicht werkt het voor anderen.
De kleurstelling en stijl vind ik goed. Het blauwe blok rechts trekt veel aandacht terwijl dat juist "achtergrond informatie" is. Wel leuk dat je de fermentatie duur kunt aflezen.
Belangrijkste punt van kritiek voor mij is de naam van het bier, die springt er niet echt uit. Wellicht kan het groter, of overlappen met andere vlakken.
Succes, keep up the good work.
Werner

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie