Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Huisstijl Brouwerij 't Molentje

(1/2) > >>

Ivar - Businesslabels:
De afgelopen tijd ging het toch aardige kriebelen en nu ik steeds meer tijd "over" heb voor leuke dingen in het weekend ben ik weer eens wat gaan brouwen. En als je in de labels zit moet je zelf het goede voorbeeld geven met een leuk label op de fles. Dus aan de slag gegaan met een huisstijl, iets wat voor iemand als ik die zeker niet creatief is best lastig is. Toch vind ik het zelf aardig gelukt.

De naam is wellicht wat cheesy maar toch  ;) 8)

Ben benieuwd wat jullie vindenDrents Hopbier:

--- Citaat van: Ivar - Businesslabels op 19-04-2021  16:14 u ---
Ben benieuwd wat jullie vinden  
--- Einde van citaat ---

Waarom mout, aqua, hop, suiker en niet mout, water, hop, suiker OF brasii, aqua, suspicamini, saccharo ?
En voor roestig water (bestaat niet) zou ik zeggen roestwater.
En als je schrijft gebrouwen: dan is het ook gebotteld:

Hopbier

JanDeGraaff:
Ik vind de stijl leuk! Speels en herkenbaar.
Wellicht voor verschillende biersoorten wat spelen met de kleuren. Bijvoorbeeld groene achtergrond voor de triple en voor de amber een rood-bruine achtergrond. Voor IPAs en pils weer andere kleuren.

Ik ben het met Drents Hopbier eens dat je slordig bent in je teksten. Verkeerd gebruik van en ontbrekende hoofdletters, interpunctie die mist, spelfouten. Maar daar kun je makkelijk aan werken en/of hulp bij inschakelen!

En als ik heel muggenzifterig mag zijn dan heb ik twee dingen die mij erg opvallen:
1. "Tinten van karamel" kan alleen duiden op de kleur en niet op de smaak. In het geval van smaak is het 'hinten van karamel'
2. Het moet zijn "7% VOL." en niet "7% vol". De eerste duidt op 7 volumeprocenten (alcohol) en de tweede op hoe vol het flesje is (met bier)...

Ivar - Businesslabels:
Beide bedankt voor de reacties.

Nu ik kritisch kijk naar de teksten zie ik hier zeker nog wat werk in. Hoop slordigheden maar dat ben ik vanmezelf qua teksten wel gewend helaas. Niks wat met een beetje extra aandacht verholpen kan worden.

Qua kleur per biersoort zit ik nog wat te twijfelen maar ga ik zeker iets mee doen. Wordt het beter herkenbaar van.

Nogmaals dank!

Ivar - Businesslabels:
Naar aanleidng van jullie feedback heb ik de teksten nagelopen en gecorrigeerd.


--- Citaat van: JanDeGraaff op 19-04-2021  17:23 u ---Wellicht voor verschillende biersoorten wat spelen met de kleuren. Bijvoorbeeld groene achtergrond voor de triple en voor de amber een rood-bruine achtergrond. Voor IPAs en pils weer andere kleuren.

--- Einde van citaat ---

Hier had ik al zelf mee zitten puzzelen maar ik vind het lastig. Omdat ik de labels zeker in het begin graag op een hoogglans zilver ga printen wil ik voldoende "wit ruimte" hebben wat een heel leuk effect geeft. Toch heb ik een tussenweg gevonden die goed in te passen is denk ik. Wel een extra kleur voor het type maar niet te overheersend.Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie