Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: De Schout  (gelezen 393 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline edensan

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 341
  • Land: nl
  • vake buij te bange
De Schout
« Gepost op: 02-04-2021 22:59 u »
De Schout


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk26
Naam receptDe schout
Brouwdatum24-11-2020
BierstijlQuadrupel
Volume48,1 l
Begin SG1,080 SG
Berekende kleur (Morey)59 EBC
Berekende bitterheid (Rager)29 IBU
Brouwzaalrendement100,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
35,46 lWater uit Hardenberg
18,96 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,50 kgPilsmoutDingemans3 EBC60,0 %
1,50 kgDonkere kandijsiroopZelf gemaakt250 EBC12,0 %
1,00 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC8,0 %
1,00 kgAroma 50Dingemans50 EBC8,0 %
1,00 kgAbbey MaltWeyermann45 EBC8,0 %
0,50 kgPalmsuiker (donker)Supermarkt50 EBC4,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust60,0 įC2 min.20 min.3,4 l/kg
Amylaserust62,0 įC15 min.35 min.3,4 l/kg
Uitmaischen73,0 įC10 min.45 min.3,4 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
21,9 gChallengerpellets10,1%90 min.16,8 IBU
9,6 gSaazpellets3,5%60 min.2,6 IBU
9,6 gHallertau Hersbrucker     pellets2,7%60 min.2,0 IBU
27,0 gHallertau Hersbrucker     pellets2,7%30 min.2,8 IBU
27,0 gSaazpellets3,5%30 min.3,7 IBU
11,0 gSaazpellets3,5%15 min.0,8 IBU
10,0 gHallertau Hersbrucker     pellets2,7%15 min.0,5 IBU


Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
10,00 gKorianderzaadspecerijkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
1 starteropgekweekte Westmallebovengist


ongecontroleerd vergisten met max op 29 graden (op stc 1000 de stekker van verwarming eruit)


Tags: