Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Summer Blonde  (gelezen 302 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline GvB84

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 229
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Summer Blonde
« Gepost op: 31-03-2021 09:42 u »
Brouwbroeders en zusters,

Ik heb een zomerbiertje op de planning staan. Sinds kort heb ik mijn 30l gistvat ingeruild voor 2x 12l vaten van Speidel. Deze passen allebei in mijn gistkast. Ik kan dus nu makkelijk mijn brouwsels opsplitsen en 2 soorten gist uitproberen.

Nu ben ik van plan om bij 1 vat de Lallemand BRY-97 toe te voegen.
Ik heb de volgende gisten nog op voorraad:
MJ: M31, M41, M29. M44 en M66
Lallemand: Munich Classic, Verdant IPA en Abbaye

Ik neig ernaar om M44 te gebruiken maar dat zal niet veel verschil maken met de BRY-97. Iemand een suggestie?

Verder twijfel ik nog over de Biscuitmout. Ik wil een beetje body als tegenhanger van de Lemondrop hop.

Summer Blonde
5.0% / 11.7 °P
Brewster Beacon 30L
70% efficiλntie
Batchvolume: 20 L
Kooktijd: 40 min

Maischwater: 18.61 L
Spoelwater: 8.14 L
Totaal water: 26.75 L
Kookvolume: 24.28 L
SG voor koken: 1.040

Kenmerken
Begin SG: 1.044

Totale SG (na bottelen) is start SG + eventuele toegevoegde suikers tijdens of na de vergisting (bijv. bottelsuiker): 1.047

Eind SG: 1.009
IBU (Tinseth): 19
BU/GU: 0.40
Kleur: 8.3 EBC

Maischen
Temperatuur — 67 °C — 70 min

Mouten (4.3 kg)
3 kg (67.6%) — Dingemans Pilsen MD — Graan — 3 EBC
600 g (13.5%) — Oats, Flaked — Graan — 2 EBC
500 g (11.3%) — Wheat Flaked — Graan — 3.2 EBC
200 g (4.5%) — BestMalz Biscuit — Graan — 50 EBC

Overige (140 g)
140 g (3.2%) — Sugar, Table (Sucrose) — Suiker — 2 EBC — Bottelen

Hop (150 g)
50 g (15 IBU) — Lemondrop 5.5% — Koken — 10 min
50 g (3 IBU) — Lemondrop 5.5% — Aroma — 20 min hopstand @ 75 °C
50 g — Lemondrop 5.5% — Koudhop — 3 dagen

Hopstand op 75 °C


Diversen
2.5 g — Gypsum (CaSO4) — Maischen
7 ml — Lactic Acid 80% — Maischen
1.09 g — Gypsum (CaSO4) — Spoelen
1.6 ml — Lactic Acid 80% — Spoelen

Gist
1 pkg — Lallemand (LalBrew) BRY-97 American West Coast Ale 80%

Vergisten
Hoofdvergisting — 20 °C — 14 dagen
Carbonisatie: 5 g/L

Tags: