Thanx voor die link A3, interessant! Zeker omdat ik iets dergelijks, ik bedoel een tarwetripel, ga maken, of het net zo lekker zal worden is natuurlijk zeer de vraag.
Korte samenvating van het plan: (als dat hier even mag)
Tarwe/gerst moutextract (55/45%)
SG 1070
Wyeast Scottish Ale (droog vergistend, naar verluid is Duvelgist ervan afgeleid)
FWH 30%, 50% meekoken, 20% 10 min streef IBU 35-40
zeer weinig koriander en bittere sinaasappel 10 min
Hopsoort
weet ik nog niet
, kan kiezen uit Saaz(3,6), E. K. Goldings(5,5), Hallertau Perle(6,9) en Hallertau Hersbrucker (3,0)
, en N. Brewer(9,0). Ik neig ernaar maar één soort (aroma)hop te gebruiken, om het goed te kunnen herkennen. Aangezien ik van hoppig hou, zal het de Hersbrucker wel worden. Advies welkom

Misschien dat ik de verhouding tarwe/gerst nog iets naar gerst toetrek.