Algemeen > Algemeen

Eigen bier (circa 150 flesjes) laten brouwen

<< < (3/7) > >>

seed7:

--- Citaat van: JanDeGraaff op 20-03-2021  17:26 u ---Het is maar een ideetje, maar als het niet lukt of als je in tijdnood komt te zitten kun je eventueel ook bestaand bier 'om-etiketteren'.

--- Einde van citaat ---

Exact dat.
Reken even mee Jeroen. Een brouwsel kost 6-8 uur. Dan een week of twee gisting waarbij de brouwer er hier en daar nog een uur of twee drie in moet stoppen. Dan nog minstens een halve werkdag afvullen.
Als je een fatsoenlijk uurloon rekent worden je flesjes onbetaalbaar.

De oplossing is inderdaad zelf etiketteren. Ga naar je lokale brouwer en vraag of die van zijn bier X jou 150 ongeetiketteerde flesjes wil leveren. Neem een doos of twee extra. Ga lekker een avondje met je maten je eigen etiketten plakken (en die twee doosjes extra zijn ineens op).

Cheers!

JanDeGraaff:

--- Citaat van: seed7 op 20-03-2021  22:36 u ---Ga naar je lokale brouwer en vraag of die van zijn bier X jou 150 ongeŽtiketteerde flesjes wil leveren
--- Einde van citaat ---
Of zoek een lekker bier uit waarvan de etiketten makkelijk af te weken zijn.

In ieder geval de meeste van Hertog Jan en de meeste van Gulpener vallen er na 15 minuten in water zo af.. Er zullen er wel meer zijn. Maar sommigen zijn zo vastgeplakt alsof ze 500 jaar op de bodem van de Oosterschelde moeten overleven. Dan red je 150 flesjes om-etiketteren op 1 avond niet.
Het loont dus zeker wel dit even vooraf te onderzoeken Ė en het proeven van de inhoud daarnaast is ook geen straf..

Jacques:

--- Citaat van: JanDeGraaff op 22-03-2021  17:17 u ---Of zoek een lekker bier uit waarvan de etiketten makkelijk af te weken zijn.

--- Einde van citaat ---

Dat is natuurlijk geen "eigen bier"...

JanDeGraaff:

--- Citaat van: Jacques op 23-03-2021  22:09 u ---Dat is natuurlijk geen "eigen bier"...

--- Einde van citaat ---
Nee, maar het alternatief is zeer waarschijnlijk "geen bier"... Zie de andere reacties.

Ik ken een stel die aan het einde van hun bruiloft iedereen een flesje water mee gaven. Dat waren flesjes Spa Blauw met een nieuw etiket waarop stond "Kater Water". Hartstikke leuk en niemand die wat zei over dat het eigenlijk Spa Blauw was. We zijn nu heel wat jaartjes verder en we hebben nog zo'n flesje (dicht) staan. Op de een of ander manier doe je het toch niet snel weg..

Jacques:

--- Citaat van: JanDeGraaff op 23-03-2021  22:17 u ---Nee, maar het alternatief is zeer waarschijnlijk "geen bier"... Zie de andere reacties.

Ik ken een stel die aan het einde van hun bruiloft iedereen een flesje water mee gaven. Dat waren flesjes Spa Blauw met een nieuw etiket waarop stond "Kater Water". Hartstikke leuk en niemand die wat zei over dat het eigenlijk Spa Blauw was. We zijn nu heel wat jaartjes verder en we hebben nog zo'n flesje staan. Op de een of ander manier doe je het toch niet snel weg..

--- Einde van citaat ---

Water is toch wat anders dan bier...

Als je een hobbybrouwer bent verwacht iedereen zelfgebrouwen bier en geen bier van een commerciŽle brouwerij dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Als je dat wel doet dan voelt dat toch wel als valsspelen...
Dan kun je net zo goed een flesje water meegeven. Iedereen weet dat een gesloten flesje water uit de winkel komt...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie