Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Etiket met Excel

<< < (5/5)

ArmouredSP:

--- Citaat van: Rinus op 17-03-2021  20:20 u ---Ik heb dat ook geprobeerd, maar als je vrede hebt met niet al te unieke eigen ontwerpen, dan kan je zeker deze site eens proberen; https://www.beerlabelizer.com/
Je kan voor een bescheiden bedrag nog meer mogelijkheden vrij schakelen.

Voor mijzelf is dat de ideale oplossing! Ik gebruik etiketten alleen voor als het echt chique moet; bijvoorbeeld voor mijn proef panel of voor een proef avond met vrinden... (ook plakken met een verdund kuipje koffiemelk).

Dat voldoet namelijk ruim, omdat... ik op elke kroonkurk altijd een rond labeltje plak met gegevens van de brouw, dit print ik met een Brother label printer (label type: Brother DK-11218). Ooit op advies van Jacques mee begonnen, dat is voor mij de perfect oplossing want ik hoef nu ook geen labels van mijn lege flessen af te weken.
De kroonkurk met label gaat immers zo in de afvalbak....

--- Einde van citaat ---
Op die website staat: "Strongarm got its name because I put down a home brew and forgot to tighten the fermenter tap properly. The beer was leaking out around the edge of the tap. The only way to fix things was to reach into the fermenter with my arm and tighten the tap thread. So much for a nice sterile environment.

The rest is history. My arm turned out to have just the bacteria needed for an epic pilsner and Strongarm was born."

Wat voor ons wel grappig is gezien dat ongeveer bij ons eerste brouwsel is voorgekomen (al hebben wij het overgeheveld naar een niet lek vat zonder er onze arm in te stoken of iets dergelijks). Fijn om te zien dat we niet de enige zijn met die problemen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie