Hobbybrouwen > Tips

Bierbrouw film

<< < (2/5) > >>

tdp:
Heerlijk he, Roelof? Oxidatie aan de koude en warme kant, en toch gewoon een perfect bier brouwen! Vind vooral het proces vanaf koken heel gaaf. Koelschip, 2e koeler, aanzetkuip, open vergisting en lageren. Vast en zeker kan dit meer industrieel aangepakt worden, maar deze mensen stralen een bepaalde passie uit omdat ze zo werken, da's gewoon gaaf!


*Zit met wilde plannen nu achter de PC*

Micha:

--- Citaat van: tdp op 04-03-2021  13:22 u ---Heerlijk he, Roelof? Oxidatie aan de koude en warme kant, en toch gewoon een perfect bier brouwen! Vind vooral het proces vanaf koken heel gaaf. Koelschip, 2e koeler, aanzetkuip, open vergisting en lageren. Vast en zeker kan dit meer industrieel aangepakt worden, maar deze mensen stralen een bepaalde passie uit omdat ze zo werken, da's gewoon gaaf!


*Zit met wilde plannen nu achter de PC*

--- Einde van citaat ---

Ga je ook zo'n buizenkoeler bouwen? ;) ik vind het ergens ook wel geruststellend om te zien dat ze kennelijk toch verkoopbaar bier brouwen ondanks/dankzij die werkwijze.

tdp:

--- Citaat van: Micha op 04-03-2021  13:44 u ---Ga je ook zo'n buizenkoeler bouwen? ;) ik vind het ergens ook wel geruststellend om te zien dat ze kennelijk toch verkoopbaar bier maken ondanks/dankzij die werkwijze.

--- Einde van citaat ---

Dat, in combinatie met een koelschip en aanzetkuip ;). Gekheid, maar wel erg gaaf!

HuygenMeester:

--- Citaat van: Micha op 04-03-2021  13:44 u ---Ga je ook zo'n buizenkoeler bouwen? ;)

--- Einde van citaat ---
Dit type koeler werd jaren lang in de meeste brouwerijen gebruikt. Het heet Baudelot koeler. 

:degroeten:
HuygenMeester

Micha:

--- Citaat van: HuygenMeester op 04-03-2021  18:36 u ---dit type koeler werd jaren lang in de meeste brouwerijen gebruikt. Het heet Baudelot koeler. 

:degroeten:
HuygenMeester

--- Einde van citaat ---

Kijk weer wat geleerd vandaag, merci.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie