Ik wil een Rye Pale Ale gaan brouwen en het recept wat ik hier op dit forum ervoor gevonden heb geeft aan dat ik een Wyeast gistvoeding moet gebruiken. Ik ben nog heel nieuw met het brouwen en wil graag weten waarvoor ik dit gebruik en wanneer en hoe ik het toepas in het brouwproces.
Hopelijk kan iemand mij helpen.
Allereerst welkom op het forum!
Gistvoeding gebruik je bij het maken van giststarters (vloeibare gist).
Als je net begint met brouwen is het denk ik handiger om met korrelgist te werken, dat is veel simpeler en dan heb je geen gistvoeding nodig. Als je dan een aantal brouwsels met korrelgist gebrouwen hebt kun je eens gaan overwegen om met vloeibare gist, gekocht of opgekweekt uit flesjes, te gaan werken. Ook met korrelgist kun je prima bieren brouwen!
Oh ja, en koop een goed boek, daarin wordt dat allemaal haarfijn uitgelegd.
Bijvoorbeeld 'Verander water in bier' of 'Bierbrouwen voor dummies'.