Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Eerste russian imperial stout  (gelezen 279 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline brouwerij nooit genoeg

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Eerste russian imperial stout
« Gepost op: 20-02-2021 10:02 u »
Dit is onze eerste RIS die we gaan brouwen alle verschillende recepten gemaakt alleen met grote mout storten nog geen ervaring. Zou graag over dit recept jullie aan en opmerkingen hebben?

Basis
Naam recept                  : stout (RIS)
Brouwdatum                   : 28-2-2021
Biertype                     : Stout (Imperial Russian)
Aantal liters                : 20
Gewenst begin SG             : 1100 (10,1 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement           : 75.0%

Algemeen
Totaal benodigd brouwwater   : 34,28 liter
Maischdikte                  : 3,00 l/kg
Maischwater                  : 26,48 liter
Spoelwater                   : 7,80 liter
Kooktijd                     : 90 minuten
Berekende kleur              : 121 EBC(Dan A. Morey)
Berekende bitterheid         : 70 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting
Pale ale mout, Maris otter   67,0 %         5,914 kg       6 EBC                                                                                 
Black (TS)                   2,0 %          0,177 kg       1325 EBC                                                                 
Brown malt                   10,0 %         0,883 kg       200 EBC                                                                 
Chocolate W, BlackSwaen      2,0 %          0,177 kg       900 EBC                                                                             
Carafa Special Type 1        2,0 %          0,177 kg       900 EBC                                                                           
Munich light goldswaen       17,0 %         1,501 kg       95 EBC                                                                             

Massa hop
Challenger                   5,5 %     85 gr          FWH            44 EBU                                                       
Fuggle (UK)                  5,0 %     139 gr         10 Min.        25 EBU                                                             

Gist
Gistsoort                    : 1084 Irish Ale

Maischschema
Stap 1: 63C      40 Min.      3,0 l/kg
Stap 2: 72C      30 Min.      3,0 l/kg
Stap 3: 78C      5 Min.      3,0 l/kg



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Sjaak_Deventer

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 785
  • Land: nl
Re: Eerste russian imperial stout
« Reactie #1 Gepost op: 20-02-2021 10:20 u »
Op zich een prima recept. Ik zou er voor de body en wat restsuiker wat munich (15-17 EBC) toevoegen. Rond de 1.5 kg. Die zou ik van je Pale ale mout afhalen.

Qua gist kan ik je hoeveelheid niet zien, maar bij dit soort zware bieren heb je veel nodig.

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.042
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: Eerste russian imperial stout
« Reactie #2 Gepost op: 20-02-2021 11:56 u »
Ziet er prima uit. Er is wel een serieuze starter nodig met dit begin SG. :brouwen:

Offline brouwerij nooit genoeg

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Eerste russian imperial stout
« Reactie #3 Gepost op: 20-02-2021 13:46 u »
Bedankt voor de opmerkingen
Ik heb van Munich niet zoveel meer zou ik dit kunnen vervangen door Vienna bijvoorbeeld
Voor de gist wil ik een starter maken met 3 trappen berekend met Brewfather.

Tags: