Dit is onze eerste RIS die we gaan brouwen alle verschillende recepten gemaakt alleen met grote mout storten nog geen ervaring. Zou graag over dit recept jullie aan en opmerkingen hebben?
Basis
Naam recept : stout (RIS)
Brouwdatum : 28-2-2021
Biertype : Stout (Imperial Russian)
Aantal liters : 20
Gewenst begin SG : 1100 (10,1 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 75.0%
Algemeen
Totaal benodigd brouwwater : 34,28 liter
Maischdikte : 3,00 l/kg
Maischwater : 26,48 liter
Spoelwater : 7,80 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 121 EBC(Dan A. Morey)
Berekende bitterheid : 70 EBU(Glenn Tinseth)
Mout storting
Pale ale mout, Maris otter 67,0 % 5,914 kg 6 EBC
Black (TS) 2,0 % 0,177 kg 1325 EBC
Brown malt 10,0 % 0,883 kg 200 EBC
Chocolate W, BlackSwaen 2,0 % 0,177 kg 900 EBC
Carafa Special Type 1 2,0 % 0,177 kg 900 EBC
Munich light goldswaen 17,0 % 1,501 kg 95 EBC
Massa hop
Challenger 5,5 % 85 gr FWH 44 EBU
Fuggle (UK) 5,0 % 139 gr 10 Min. 25 EBU
Gist
Gistsoort : 1084 Irish Ale
Maischschema
Stap 1: 63°C 40 Min. 3,0 l/kg
Stap 2: 72°C 30 Min. 3,0 l/kg
Stap 3: 78°C 5 Min. 3,0 l/kg