Hobbybrouwen > Tips

Inkbird temperatuurregelaars

<< < (3/4) > >>

André de Laat:

--- Citaat van: Brouwerij De Stichting op 22-02-2021  16:12 u ---Nadat ik een probleem met een in China/Hongkong gekochte Inkbird had heb ik contact met de fabrikant opgenomen en werd het keurig opgelost door mij een nieuwe te sturen.

--- Einde van citaat ---

Daar doen ze niet moeilijk over. Zelf ook een keer gehad.

Jacques:

--- Citaat van: CeesM op 22-02-2021  12:37 u ---Ja Jacques, geldt enkel als de verkopende partij een bedrijf is. Het lijkt hier om een particulier te gaan en dat je voor garantie je product naar China mag sturen.
De verkoper zal je tenslotte niet tegemoet komen en voor 35-50 euro ga je niet naar de rechter. ;)

--- Einde van citaat ---

Het feit dat iemand zijn bedrijfsactiviteiten niet heeft aangemeld bij de Kamer van Koophandel wil niet zeggen dat er geen sprake is van een bedrijf.

De definitie van een onderneming staat niet in de wet, maar is voortgekomen uit de rechtspraak. Een onderneming is “een duurzame organisatie van arbeid en kapitaal dat door deelname aan het economisch verkeer beoogt winst te behalen”.

Wanneer je steeds Inbirds of iSpindels te koop aanbiedt om daar winst mee te behalen voer je bedrijfsmatige activiteiten uit en hoor je garantie te bieden...

Rinus:
Ben het wel met Ceesm eens, voor 35 Euro ga je niet veel risico lopen.

Een middagje op een terrasje (voor diegene die zich zoiets nog kunnen herinneren) kost je al snel meer en dan maak je je ook niet druk over de garantie op de drankjes en bitterballen.

Daarbij een beetje risico nemen is niet saai en als het ding echt niet werkt; dan zijn er zeker hier op het forum meer techneuten aanwezig dan het eventuele probleem tegenop kan...  :weetniet:

Ik ga het binnenkort ervaren; ik heb er al 2 jarenlang draaien via de app op WiFi en morgen komen er nog eens 2 bij, ik zal ze testen en hier aan jullie feedback geven.

Jacques:

--- Citaat van: Rinus op 23-02-2021  19:48 u ---Ben het wel met Ceesm eens, voor 35 Euro ga je niet veel risico lopen.

Een middagje op een terrasje (voor diegene die zich zoiets nog kunnen herinneren) kost je al snel meer en dan maak je je ook niet druk over de garantie op de drankjes en bitterballen.

--- Einde van citaat ---

Wat ik aangeef is dat de winkelier/handelaar verantwoordelijk is voor het bieden van een oplossing als een product manco's vertoond.

In de goede oude tijd van open kroegen en terrassen gaf ik een glas terug als er een duidelijke smaakafwijking in zat. 

Rinus:

--- Citaat van: Jacques op 23-02-2021  22:10 u ---Wat ik aangeef is dat de winkelier/handelaar verantwoordelijk is voor het bieden van een oplossing als een product manco's vertoond.

In de goede oude tijd van open kroegen en terrassen gaf ik een glas terug als er een duidelijke smaakafwijking in zat.

--- Einde van citaat ---
Begrijp mij niet verkeerd aub, ik had meer zoiets, voor zo'n laag bedrag maak je niet zo'n zorgen, maar... nu even serieus....

Verder heb je daar dan helemaal gelijk in Jacques, de verkoper is verantwoordelijk, simpelweg is het altijd uit te leggen als "terug in de keten" dat wil zeggen diegene waar je het van gekocht hebt daar ga je naar terug en die gaat vervolgens naar zijn leverancier enzovoort.... zo is het althans voor de particuliere markt geregeld.

Op marktplaats koop je over het algemeen 2e hands, dan kan je daar niet altijd goed op terug vallen, echter zijn er nogal wat "grijze" aanbieders... daar kan je in je eigen belang beter niet te veel van verwachten (ook al heb je daar formeel recht op).

Anyway, wie niet waagt ... en dus kan je als je geen risico wilt nemen beter via de grotere / reguliere aanbieders aanschaffen zoals ik ook al eerder goede ervaringen mee had, dan sta je ongetwijfeld beter in je recht.

Het is altijd nog ieder zijn eigen vrije keuze waar of bij wie hij iets wilt aanschaffen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie