Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Etiket formaat

<< < (2/3) > >>

Jeroen76:
Ik zie dat de goedkoopste kleurenlabelprinter rond de 150 euro kost. Maar de labels kosten voor 5 meter al 32 euro dus dat wordt een duur grapje als je wat meer flessen hebt

Gr. Jeroen

Ivar - Businesslabels:
Een hoop snelle reacties, top! bedankt allemaal!


--- Citaat van: Jeroen76 op 10-02-2021  11:31 u ---Ik ben wel heel benieuwd naar deze kleuren labelprinter en het soort papier.

Lijkt mij dat het formaat van het etiket afhankelijk is van op welke fles je hem wilt hebben. Daarnaast als je een meest gangbare afmeting pakt en dit als standaard neemt dan kan de eindgebruiker daar zijn ontwerp toch op afstemmen?

Zou het wel heel gaaf vinden als er bijvoorbeeld afwijkende vormen labels beschikbaar komen zoals ronde of in een andere vorm of een halsetiket.

--- Einde van citaat ---
Qua printer is het een commerciële printer en dus ook zeker behoorlijk in de prijs qua aanschaf. Zeker niet geschikt voor de kleine hobbybrouwers helaas maar wel voor de kleien brouwerijen die commercieel het e.e.a. doen.
Soort papier is een inkjet papier met een glanzende coating specifiek ontwikkeld voor pigment inkten (dergelijke inkten worden gebruikt in industriele labelprinters waardoor deze inkjet printers afdrukken maken die resistent zijn tegen o.a. vocht)

Vormen is een leuk idee maar het moet wel geschikt zijn om in grote aantallen te produceren dus universeel zijn (de rollen dan:P), maar zeker een leuke suggestie  :duimop:


--- Citaat van: Jeroen76 op 10-02-2021  13:06 u ---Ik zie dat de goedkoopste kleurenlabelprinter rond de 150 euro kost. Maar de labels kosten voor 5 meter al 32 euro dus dat wordt een duur grapje als je wat meer flessen hebt

--- Einde van citaat ---
In dit geval gaat het helaas om veel kostbaardere printers  :'(
Maar de labels moeten zeker wel goedkoper worden dan € 32 per 5 meter  :o Doel is ongeveer € 0,05 tot € 0,10 per label (uiteraard weer afhankelijk van formaat :P


--- Citaat van: Theo Mol op 10-02-2021  12:27 u ---Mijn etiketten zijn 100mm breed en 60 mm hoog.
Je zou ook met een meetlint naar de winkel kunnen gaan om een idee krijgen van de meest gebruikte maten.

Het lijkt mij wel iets als dit soort papier beschikbaar is voor A4-laserprinters. Is dat een mogelijkheid, of komt dit papier alleen op een rol?
Een speciale labelprinter is te begrotelijk als ik denk aan de omvang van mijn brouwerij - en ik moet ook aan mijn eigen omvang denken  :).

--- Einde van citaat ---
Dit papier komt inderdaad alleen op rol en is ook niet geschikt voor laser printers, alleen voor inkjet printers die werken met pigment inkten.

Ik zet je maat in de lijst erbij (wil nog niet alles zeggen maar toch  ;) )
Meetlint heb ik gedaan inderdaad, maar ja ieder merk zijn eigen maat en vorm net als hier volgens mij  :o ;D ;D


Het gaat ook vooral om de juiste richting om zo tot 3 tot 4 formaten te komen die zo universeel mogelijk zijn en waarmee brouwers op verschillende fles types kunnen werken.

Snelbier:
Hoogte moet voor Steinie-flessen max 6cm zijn en voor BNR-etc +/- 9cm.
Zou zelf dus graag een rol hebben van 9cm breed, en zelf lengte bepalen..
Dan dus zelf etiketten van de rol knippen, en rug moet over volle lengte van etiket te scheiden zijn..
Daarmee NIET geschikt voor grote oplages, denk ik.

LAM:
Ik heb mijn etiketten via internet besteld. Het zijn etiketten van vinyl die je af kunt wassen. Hierdoor kan ik de flesjes haast onbeperkt gebruiken. Ik brouw mijn biertjes vooral voor mijn vriendengroep dus dan komen ook altijd mijn flesjes terug. Even na gebruik uitspoelen en na infectie kunnen ze weer gevuld worden met het biertje.

Jeroen76:
Is het dan mogelijk dat we etiketten kunnen bestellen. Dus ontwerp inleveren/uploaden en dat deze dan gedrukt worden. Op die manier heeft de kleinere hobbybrouwer (merendeel hier) er ook een voordeel aan. Zie dat de richtprijs van dergelijke printer bij jullie tegen de €2500,- aan ligt. Ik stel voor dat jullie er Jacques 1 schenken en dat wij onze labels dooruploaden en hij ze voor ons print en verzendt. ;)

Gr. Jeroen

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie