Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Etiket formaat

(1/3) > >>

Ivar - Businesslabels:
Hoi allemaal,
Ik volg al enige tijd vol bewondering alle mooie label designs die hier voorbij komen. Het spat van de creativiteit.

Ik zit zelf in de labels en ben bezig met wat marktonderzoek gericht op het printen van bier labels/etiketten op bierflessen. Na wat basisonderzoek en technisch onderzoek is het gelukt om een materiaal te vinden (glanzend papier) welke geschikt is voor het printen in kleur met een kleurenlabel printer van Epson en voorzien is van een afwasbare lijm (het label is dus af te spoelen met alleen water).

De laatste stap om dit goed op de markt te brengen is het bepalen van de ideale labelformaten. Hier kom ik niet helemaal uit dus daarom aan jullie de vraag, wat is volgens jullie de ideale labelmaat? (om verwarring te voorkomen, lengte van het label om de fles x hoogte van het label)

En voor het idee, hier de layout die we voor ogen hadden voor een verpakkingsbeurs als voorbeeld :) 


LAM:
Mijn etiketten zijn 55 mm breed x 85 mm hoog. Ik heb dus een etiket dat hoger is dan breed. Het etiket is overigens alleen voor de sier, niet zo zeer om bijvoorbeeld ingrediŽnten op te zetten. Ohja en let vooral niet op de lelijke vogel hahaha, dat is een grapje binnen de vriendengroep.

Ivar - Businesslabels:
De vogel is misschien niet de mooiste maar ik vind het wel een leuk label zo. In ieder geval bedankt voor de reactie, de maat gaat op de lijst met kanshebbers  8)

Jeroen76:
Ik ben wel heel benieuwd naar deze kleuren labelprinter en het soort papier.

Lijkt mij dat het formaat van het etiket afhankelijk is van op welke fles je hem wilt hebben. Daarnaast als je een meest gangbare afmeting pakt en dit als standaard neemt dan kan de eindgebruiker daar zijn ontwerp toch op afstemmen?

Zou het wel heel gaaf vinden als er bijvoorbeeld afwijkende vormen labels beschikbaar komen zoals ronde of in een andere vorm of een halsetiket.Gr. Jeroen

Theo Mol:
Mijn etiketten zijn 100 mm breed en 60 mm hoog.
Je zou ook met een meetlint naar de winkel kunnen gaan om een idee krijgen van de meest gebruikte maten.

Het lijkt mij wel iets als dit soort papier beschikbaar is voor A4-laserprinters. Is dat een mogelijkheid, of komt dit papier alleen op een rol?
Een speciale labelprinter is te begrotelijk als ik denk aan de omvang van mijn brouwerij - en ik moet ook aan mijn eigen omvang denken  :).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie