Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Etiketten van Theo Mol (theo's bier)

(1/2) > >>

Theo Mol:
In het begin was een nummer op het dopje genoeg. Ik dronk het toch zelf op en dan wist ik wel wat er in zat.

Het nummer schrijf ik er nog steeds trouw op, dat is ook handig om te zien wat er in het krat zit. Maar voor het weggeven, en als ik eerlijk ben ook omdat ik het leuk vind staan, maak ik al een tijd etiketten voor elk brouwsel.
Het formaat is 10 x 6 cm. Ik druk af op een laserprinter en plak met melk.
De basis is een sjabloon in photoshop elements, zo zit er een beetje een eenheid in.

MIjn uitgangspunt is dat een etiket plezierig moet zijn om naar te kijken, niet te ingewikkeld, en dat er op moet staan wat er in het flesje zit (vandaar de naam "goede vraag" voor een raadselachtig brouwsel). Een kwestie van smaak natuurlijk.
De planken in de afbeelding zijn van een heel wrakke steiger in een haventje waar we een keer aanlegden tijdens een kanovakantie aan de kust van Turkije. Goeie splinters hebben ze daar.Deze wordt een van de komende dagen gebotteld, een stapeltje etiketten ligt al klaar.Mijn bier is niet voor de verkoop en die indruk wil ik ook niet wekken, daarom probeer ik niet per se de regels voor handelsetiketten te volgen.

CeesM:
Leuke aankleding van je flesjes als je ze weg geeft. ;)

JanDeGraaff:
Ik vind het hele goeie etiketten, Theo! Ik hou er wel van als ze een sjabloon volgen en daar dan per soort op variŽren. Het is een hoop werk, maar als je het leuk vind moet je het zeker doen. En zoals Cees zegt, het geeft inderdaad een stuk leuker.

Stefan R.:
Fraai werk

Jacques:
Leuke etiketten. Goed gedaan!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie