Amarena kersen

Gestart door Elbiero, 20-01-2021 21:15 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elbiero

Goedeavond,
Heeft iemand hier ervaring met het toevoegen van amarena kersen?
Heb op werk nog een blik van 5 kilo staan dus ben wel benieuwd.
Gaan er puur de kersen in of ook een deel van het sap?
En dan in combinatie met welk biertype, heb op het moment een witbier  in de vergistkast staan.

PP


Elbiero

Had hem inderdaad al gevonden maar vond het vrij licht voor een amarena, maar moet dus wel kunnen.
Maar met welke verhouding valt het te proberen ?

wernerthefox

Citaat van: Elbiero op 20-01-2021  21:15 uGoedeavond,
Heeft iemand hier ervaring met het toevoegen van amarena kersen?
Heb op werk nog een blik van 5 kilo staan dus ben wel benieuwd.
Gaan er puur de kersen in of ook een deel van het sap?
En dan in combinatie met welk biertype, heb op het moment een witbier  in de vergistkast staan.
Goedemiddag. Heb geen ervaring met amarenen, alleen met bevroren fruit (blauwe bes framboos braam).
Of de kersen en of het sap erin gaan is natuurlijk aan jou. Denk dat toevoeging van sap geen kwaad kan maar voor beiden is iets te zeggen, denk bijvoorbeeld aan conserveringsmiddelen. Houdt er rekening mee dat de gist zoetstoffen zal opeten... Het heet niet voor niets Saccharomyces. Dit zal veel doen met de smaakbeleving. Idealiter compenseer je dit met een "fruitige" gist...e En gist die esters produceert die de illusie van zoetheid geven. Een gist die een zuurtje meegeeft geeft een extra dimensie... Bijvoorbeeld Voss Kveik. Brettonomyces heb ik geen ervaringen mee maar is ook te overwegen. Tenslotte kun je overwegen om zoetheid te compenseren door toevoeging van onvergistbare zoetstoffen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.