Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
moet dat niet van zetmeel zijn?
En ik vroeg me ook af (al gaat dat misschien te ver voor dit topic) hoe je nu weet hoe lang je moet maischen, zeker als je geen refractometer hebt en dus niet steeds het suikergehalte kunt volgen.
Kleine spellingstip: het is beide en niet beide
Bedankt erg interessant, ik begreep eigenlijk dat spoelen op bv 90-100 graden niet goed is, omdat er er dan negatieve stoffen worden uitgespoeld, jij geeft hier dus aan dat de pH eigenlijk meer van invloed is op het uitspoelen van negatieve stoffen, dan de T?
Ik zou graag weten waar ik in een maischschema mee kan spelen en wat voor verandering dit teweeg brengt in het eindresultaat.