Ja daar wil ik wel wat over vertellen.
Ik miste het gevoel tijdens het brouwen en de beleving.
Het is mout in de korf doen aanzetten af en toe doorroeren om kanaalvorming tegen te gaan, en het rendement evt. te verbeteren.
Na het maischen de korf optrekken en spoelen, ondanks dat ik hier ook de eerste liters terug giet had ik geen heldere wort. Dat zal wel komen denk ik omdat wat onder de moutkorf zit niet goed wegspoelt.
Het zal ook meegeteld hebben dat mij 2 x een brouwsel is mislukt omdat het was aangebrand, ondanks dat ik de instelling van de verwarming op 1000 of 1200 Watt had staan, en de pomp (steigbuis )op volledig geopend.
En stevig roeren (dus niet staan te kijken )
En als je het vermoeden hebt dat het mis gaat, kan je weinig tot niets doen.
Ok in deze recepten was de hoeveelheid vlokken ongeveer 16% met 15% tarwemout.
Heb hetzelfde recept nadien in mijn oude ketels gebrouwen en geen enkel probleem gehad.
Weer lekker ouderwets roeren en de beleving en het gevoel er weer bij
De veranderingen in het beslag zien en ruiken HEERLIJK
En het filteren, het wort is nu ook weer veel helderder voor het koken dat komt omdat je de eerste liters weer terug doet in de ketel en wacht tot die helder is.
Al met al heb er wel plezier mee gehad hoor maar ik miste iets, en weet nu weer wat.
Mvg Enos
