Goede middag,
Op het moment staan mijn eerste paar zelf gebrouwde biertjes op fles te hergisten.
De meeste vragen die ik had heb ik prima terug kunnen vinden op het forum of op de wiki, maar ik heb toch nog 2 vragen over de hergisting.
In het recept staat dat na het bottelen de flesjes 2 weken op kamer temperatuur moeten blijven staan, maar dat pas na 2 maanden de smaak volledig zou zijn. Moeten de flessen na die 2 weken nog steeds op kamer temperatuur blijven? Of moeten ze na 2 weken koel weg gelegt worden?
En na die 2 maanden hoe lang en bij welke temperatuur kan ik ze dan eventueel bewaren? (Zijn maar 9 flesjes dus zal nu niet veel bewaard hoeven worden)

En ik zie dat er op de bodem van de flesje (flesjes zijn nu 6 dagen gevuld), een laagje bezinksel zit.
Kan dit kwaad? En kun je het voorkomen?
Het filteren en hevelen was niet ideaal.
Alles is gefilterd met een keuken zeef. Voor volgende bouwsels komt er sowieso een hevelfilter.
De biertjes zijn gebrouwen met een IPA thuis setje voor 5 liter van Brouwpunt.