Beste Brouwers,
In de planning heb ik een sterk blond bier met kersen volgens dit recept:
60% the Swaen Pilsmout
20% the Swaen Tarwemout
10% Goldswaen light
10% Dextrose
maischschema: 60 min op 70 graden.
Maischdikte: 3 L/kg
Kooktijd: 60 min
Hop: 1 gift van 20 EBU op 60 minuten
Volume 10 liter
Gewenst begin SG: 1070
Gist: Lallemand Abbaye 11 g
Hieraan wil ik tijdens de hoofdvergisting 0,5 kg honing toevoegen.
Na hoofdvergisting overhevelen op 2-3 kg zoete kersen op 10 liter bier. Hoe kan ik de kersen het beste toevoegen? Ik heb dit weleens gewoon heel toegevoegd maar dit was met hevelen niet echt een succes, door de kersen bleef de hevel valse lucht aanzuigen.
Ik denk dat ik de kersen maar ga pureren en dan hopen dat de boel na een paar weken bezinkt. De kersen die ik ga gebruiken zijn ontpitte diepvries kersen uit de supermarkt.