Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Sterk blond met kersen  (gelezen 218 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ChrisB

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 11
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Sterk blond met kersen
« Gepost op: 11-01-2021 14:01 u »
Beste Brouwers,

In de planning heb ik een sterk blond bier met kersen volgens dit recept:

60% the Swaen Pilsmout
20% the Swaen Tarwemout
10% Goldswaen light
10% Dextrose

maischschema: 60 min op 70 graden.
Maischdikte: 3 L/kg
Kooktijd: 60 min
Hop: 1 gift van 20 EBU op 60 minuten 
Volume 10 liter
Gewenst begin SG: 1070

Gist: Lallemand Abbaye 11 g

Hieraan wil ik tijdens de hoofdvergisting 0,5 kg honing toevoegen.
Na hoofdvergisting overhevelen op 2-3 kg zoete kersen op 10 liter bier. Hoe kan ik de kersen het beste toevoegen? Ik heb dit weleens gewoon heel toegevoegd maar dit was met hevelen niet echt een succes, door de kersen bleef de hevel valse lucht aanzuigen.

Ik denk dat ik de kersen maar ga pureren en dan hopen dat de boel na een paar weken bezinkt. De kersen die ik ga gebruiken zijn ontpitte diepvries kersen uit de supermarkt.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 442
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Sterk blond met kersen
« Reactie #1 Gepost op: 11-01-2021 15:03 u »
Precies goed.
Het voorjaar heb ik in de supermarkt 3 kg frambozen uit de vries gekocht.
Bier op sg van 1.025 overgeheld voor nagisting.
Fruit laten ontdooien, gepureerd en toegevoegd.
Even heb je dan een vergistingspiek van de suikers uit het fruit.
Temperatuur opgevoerd naar 24.
Lagering naar 2 voor week en eind SG 1.008.

Succes

Tags: