30 minuten zal wel voldoende zijn.
0,5 g op 10 L is al heel veel.
Ik werk met vers gemaakte vloeibare bottelgist en gebruik 1 ml op 8 L bier. Ik kan dan ook de fles helemaal leeg gieten en er komt geen gist uit de fles in mijn glas.
Misschien iets off topic, maar voor sommige bieren vind ik geen gist bij volledig uitschenken wel interessant.
Als ik het goed begrijp zou je dus bij een bier als je op eind SG zit die gehydrateerde CBC-1 erbij kunnen mikken, die gaat de nog aanwezige rondzwevende gist "killen''.
Ik kan me dan voorstellen dat (over de loop van een paar dagen ?) nagenoeg alle gist flocculeert en naar de bodem van je gistvat zakt, en je dus nagenoeg gistloos bier overhoud na overhevelen naar een schoon vat.
Als je dan de ochtend van bottelen, weer een dosis CBC-1 (of moet je een andere bottelgist hebben ?) ent en roert, eindig je dan met uitgeschonken flesjes zonder gist in je glas?
Als dat zo is, dan wil ik dat proces namelijk best een keer uitproberen.