Schenkstroop kandij siroop

Gestart door ChrisB, 09-01-2021 23:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ChrisB

Beste Brouwers,

Ik heb vandaag geprobeerd een kandij siroop te maken met schenkstroop. Deze stroop, van bieten, bestaat voor het merendeel uit sucrose, met een kleiner aandeel in glucose en fructose. In principe waar kandij siroop ook uit bestaat.

 1000 Gr stroop heb ik met ongeveer 200 ml water aan de kook gebracht. Het verwarmen verliep heel makkelijk, zonder nare verbrande geuren, kan het zijn dat de pH van stroop vrij hoog is?

Bij 135 graden heb ik een halve theelepel tarwe bloem toegevoegd om de maillard reacties te bevorderen dmv de eiwitten in het bloem.

Ik heb een temperatuur van 135-140 graden aangehouden voor ongeveer 5 minuten. Het resultaat was een siroop met een fruitige gebrande smaak, met ook nog steeds een stroop smaak.

De siroop heb ik gebruikt in een quadrupel die nu staat te vergisten, ik ben benieuwd.

Heeft er hier iemand ervaring met het gebruik van schenkstroop?

Groetjes Chris.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.