Op dit forum lijkt weinig gedaan te worden met 'extract-brouwen', dus verwacht niet teveel reactie voor een recept.
De Muntons-kit zal niet echt op je favoriete Founders lijken, het zijn verschillende biertypen.
- Met moutpoeder en suiker verdun je de smaken en bitterheid waardoor minder van het originele karakter blijft.
- Gist uit de bierkits is soms wat ouder, niet optimaal bewaard, en soms onbekende herkomst. Alternatieve gist kan altijd, biedt meer zekerheid.
- Basterdsuiker? Geeft iets donkerder kleur. karamelsmaak bijna niet. Gewone suiker werkt voor mij best.
- Koudhop in een stout? Smaken verschillen, maar is niet gangbaar.
- De hop-Melange die je noemt is voor mij nieuw; een mix van onbekende hops. Alleen daarom al denk ik dat weinig hobbybrouwers deze zullen gebruiken, maar wie weet.
============
Als hobbyïst zeg ik: Brouwen en zien wat het wordt.. Leer je van.
Rationeel denkend zeg ik: Niet doen. Teveel onzekerheden. Zonde van de tijd en moeite om zomaar wat ingrediënten bij elkaar te gooien.
Proost, Snelbier