Hoi allemaal,
Ik ga me na al het IPA geweld eens wagen aan een tripel. Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben voor het volgende recept, de uitdraai hieronder komt uit Brewfather. Alvast bedankt voor jullie tips! Cheers!

St. Brons Tripel - Belgian Tripel
Brewster Beacon 30L, 65% efficiëntie
Batchvolume: 25 L
Kooktijd: 60 min
Maischwater: 29.14 L
Spoelwater: 7.71 L
Totaal water: 36.85 L
Kookvolume: 29.85 L
SG voor koken: 1.061
Kenmerken
Begin SG: 1.081
Eind SG: 1.013
IBU (Tinseth): 34
Kleur: 15.8 EBC
Maischen
Mash in — 52 °C — 5 min
B-amylase — 62 °C — 60 min
A-amylase — 72 °C — 20 min
Mash out — 78 °C — 5 min
Mouten (8.75 kg)
8.25 kg (85.9%) — The Swaen Swaen Pilsner — Graan — 3.7 EBC
300 g (3.1%) — The Swaen BlackSwaen Biscuit — Graan — 81 EBC
200 g (2.1%) — The Swaen GoldSwaen Amber — Graan — 70 EBC
Overige (850 g)
850 g (8.9%) — Witte Kandijsuiker — Suiker — 0 EBC
Hop (80 g)
30 g (17 IBU) — Progress 6.25% — Koken — 60 min
30 g (12 IBU) — Styrian Goldings 5.5% — Koken — 30 min
20 g (5 IBU) — Glacier 5.6% — Koken — 15 min
Diversen
0.3 tl — Korianderzaad — Koken — 15 min
0.2 tl — Paradijszaad — Koken — 15 min
0.5 tl — Jeneverbes — Koken — 5 min
18.75 g — sinaasappel schil — Koken — 5 min
Gist
2 pkg — Wyeast Labs 1214 Belgian Abbey Style Ale 78%
58 miljard gistcellen
0.1 miljoen cellen / ml / °P
Vergisten
Hoofdvergisting — 21 °C — 14 dagen