Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vlam uit  (gelezen 1530 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.719
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Vlam uit
« Reactie #25 Gepost op: 08-02-2021 19:51 u »
Vlamuit... oftewel wirlpool hop. Bij welke temp je de hop dan toevoegt is je eigen keuze. Dat kan direct na koken, hop erbij ff roeren. Daarna 30 min wachten en filteren/koelen.

Je kunt ook eerst afkoelen tot 80C en daarna de hop toevoegen, wat jij wilt. Over beide methodes valt wat te zeggen en er zijn diverse inzichten over. Niets is fout! Probeer het uit... en kijk welk resultaat het oplevert en of je er tevreden mee bent. :brouwen:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Takkie83

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 724
  • Land: nl
  • Ik hou van blond
Re: Vlam uit
« Reactie #26 Gepost op: 08-02-2021 22:37 u »
Ik heb een Brewdog Libertine Porter (blz. 77 in hun DIY Dog PDF) gebrouwen. Die was heerlijk en heeft in totaal circa 16 g/l hop (waarvan ca. 11 g/l koudhop).

Heel gaaf die Brewdog sheet. Goeie herinneringen aan die 5am Saint, die gaan we nabrouwen!  8)

Je vriezer moet wel vol liggen met Amerikaanse groenten zeg met die recepten  :nut:

Tags: