Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hop update  (gelezen 1521 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

SiriS

  • Gast


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.128
  • Land: nl
Re: Hop update
« Reactie #1 Gepost op: 26-04-2006 13:04 u »
Zeer duidelijke en goed te gebruiken info over hop:
http://www.deutscher-hopfen.de/contentserv/hopfenpflanzerverband.de/data/media/2099/HM-eng-komplett-05.pdf?PHPSESSID=848d3af69605ffb5a9d19ee6533b9f81
Mooie link. Bijna 7 Mb aan hopinfo. Bedankt.

Aardig is ook het recept voor een referentie Pilsener (om het effect op geur en smaak van verschillende hopsoorten te vergelijken), met de infusiemethode:Met laag rest-alkalisch water en een zeer lichte Pilsener mout met hoog extractgehalte wordt gemaischt 25 min. 53C, 30 min. 63C, 20 min. 73C en 10 min. 77C.
Na aflaten van het hoofdwort, wordt nog 7 x nagewassen met water.
Gekookt wordt 85 minuten, waarbij 60 % van de hop wordt toegevoegd. In de whirlpool wordt later de resternde 40 % toegevoegd.
Na koelen tot 7 C wordt belucht en ingegist met 20-25 miljoen gistcellen per ml.
Hoofdgisting 7 dagen bij 8 C, rijping bij 14 C en lagering 3 weken bij 1 C. Dan filtratie met kiezelguhr en membraanfiltratie.

Hans Hans

Tags: