Hobbybrouwen > Tips

Voorzichtig met platenkoelers!

<< < (11/12) > >>

hansHalberstadt:
Als je aan platenkoeler doorspoelt voor gebruik en na gebruik en steriel maakt met stoom of kokende wort en via een filter ervoor zorgt dat er geen rommel in komt dan zou ik niet weten hoe je dan nog besmettingen zou kunnen krijgen.

Jeroen76:

--- Citaat van: brouwerij de Stier op 31-12-2020  21:51 u ---Wat mij opvalt aan dit forum is dat de sfeer snel "katterig" wordt.  Ook bij deze discussie waar iemand een normale vraag stelt. Misschien moeten we wat "cooler" reageren op elkaar. Dat kan natuurlijk met een platenkoeler maar ook met een dompelkoeler.  ;)

--- Einde van citaat ---
Tsja als de dames los gaan dan doe maar een stap achteruit.

Ben er ook wel klaar mee en snap niet waarom er elke keer weer iemand op staat om de boel angst aan te jagen. Deze discussie is al zo vaak gevoerd en toch is er altijd wel weer iemand die het beter weet en dan staat de volgende weer op enz... Dat het steeds kattiger wordt klopt inderdaad en ook steeds iets sneller.

Wat mij betreft slotje er op en accepteren dat alles al gezegd is en er niemand zal gaan winnen in deze zinloze, eindeloze en vermoeiende  discussie.




Gr. Jeroen

hansHalberstadt:

--- Citaat van: Jeroen76 op 02-01-2021  00:12 u ---Tsja als de dames los gaan dan doe maar een stap achteruit.

Ben er ook wel klaar mee en snap niet waarom er elke keer weer iemand op staat om de boel angst aan te jagen. Deze discussie is al zo vaak gevoerd en toch is er altijd wel weer iemand die het beter weet en dan staat de volgende weer op enz... Dat het steeds kattiger wordt klopt inderdaad en ook steeds iets sneller.

Wat mij betreft slotje er op en accepteren dat alles al gezegd is en er niemand zal gaan winnen in deze zinloze, eindeloze en vermoeiende  discussie.
Gr. Jeroen



--- Einde van citaat ---
Wat mij betreft doe ik in iedere geval niet een poging om iets te gaan winnen. Ik deel alleen ervaring, vergelijk puur op basis van wat ik zie en beseffende dat omstandigheden voer iedereen anders zijn. Dus doel is vooral om ervan te leren. en voor jezelf de beste keuze te maken.

MaJa:
Dus je wacht met uit elkaar halen tot je een infectie hebt met je commerciŽle koeler...  Beter voorkomen dan genezen toch?

WP:
Ik gebruik een doorstroomkoeler. In de brouwketel een bazouka gemonteerd voor de grove stukken (eiwit, hop, kruiden enz). Binnen 10 minuten 25 liter wort gekoeld in de gistkuip (lekker laten klateren zodat je direct belucht). Daarna met de pomp en oxi alles 10 minuten reinigen / schoonspoelen (slangen, koeler, temperatuurmeter en de pomp). naspoelen met heet water 90 graden zoals ook een vaatwasser doet. Daarna alles goed droog slaan zwaaien en laten drogen in een droge warme omgeving evt onder een droge schone doek. Na 24 uur alles opbergen. Schoonmaaktijd max 45 minuten.

Noot: ik gebruik alleen RVS!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie