Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Ik heb nog nooit een jodiumtest gedaan houd altijd gewoon de tijd aan!
Dit is echter een vrij korte maisch vandaar mijn vraag
Weet niet goed waarom ik 90 min zou doen, of moet ik bang zijn voor DMS?
Vandaag dode gist afgetapt en nu? Temperatuur omhoog? Naar graad of 15 en dan 1 of 2 weekjes laten staan?!
Dank je voor de reactie Jacques, tot welke temperatuur zou jij gaan? En is er na deze bijna volledige vergisting geen kans op bijsmaakjes bij verdere verhoging van de temperatuur? En hoe lang laat je hem nog staan? Tot paar dagen constant SG of toch 2 weken?