Zoals hierboven al gezegd; Duitsers gebruiken geen kruiden. De kruidigheid in een weizen komt uit de gist en je ferulazuurrust (42 graden).
WB-06 vind ik niet aan te bevelen. Het is een gist die ver doorgist en laat een vrij droog en wat zurig geheel achter. Daarbij moet je lang wachten voor je kunt bottelen, omdat 'ie anders op de fles rustig verder gaat. Onnodig. Munich classic van Lalbrew/Lallemand is inderdaad een beter idee.
Wat betreft je moutstort zou ik de cara eruit halen en het simpel houden. 50/50 tarwe/pils is prima, Vienna geeft hem nog meer body als je die gebruikt i.p.v. pilsmout, leuk idee!
Amarillo zou ik niet gebruiken als bitterhop en lekker bewaren voor een pale ale. Heb je geen Duitse hop liggen? Iets uit de Hallertau familie?
Vergisten op 17 graden als je daar de mogelijkheden voor hebt, anders gewoon lekker op kamertemperatuur. Succes!
