Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Zou dan het water ook langer 'goed' blijven? Zit ook naar Glycerol te kijken ipv water.
Je moet wel nagaan hoe ver je wilt koelen + een veiligheidsmarge (vriespuntsverlaging). Het gaat altijd om een mengsel van glycol en water. PS: glycerol moet je niet gebruiken, is veel te stroperig.
Waarom Oscar?
zou het kouder kunnen worden met glycerol?
Het is andersom (bericht aangepast) Ertyleenglycol is toxisch en niet voedselveilig... Propyleenglycol wel.
Ja. Ik gebruik ~25% Propyleenglycol en haal -1,
30% en kan koelen tot -5.... Bier koel ik tot -1,5°C voor afvullen...