Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Fruit toevoegen witbier  (gelezen 1090 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brouwerij Gemütlich

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 7
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Fruit toevoegen witbier
« Gepost op: 19-02-2021 12:45 u »
Beste mede brouwers,

Afgelopen vrijdag (na 3 weken op fles) ons gebrouwen witbier geproefd. De smaak was waterig en niet witbier waardig te noemen, het enige wat goed was is de kleur 🙈. Voordat we hem wegkiepen heb ik een vraag... Is het een optie om alle flessen open te trekken, in een gistvat te kiepen en daar roodfruit (diepvries) aan toe te voegen? Misschien dat dit nog wat aan de smaak kan veranderen, wegkiepen kan nog steeds... Maar als dit kan, hoeveel kg heb ik nodig op 10 L, moet ik dit fruit nog koken op pureren of kan dit zo bij het bier, hoelang laat ik het staan, en moet ik daarna nog bottelsuiker toevoegen? Misschien een domme vraag, maar wie niet vraagt wie niet weet 😉

Alvast bedankt voor jullie meedenken en reacties 👍

Brouwerij Gemütlich


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.233
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Fruit toevoegen witbier
« Reactie #1 Gepost op: 19-02-2021 23:14 u »
3 weken op fles...
Dan kan er nog heel veel veranderen.

Geduld, geduld en geduld...

Laat het een week of 4 staan en proef dan nog een keer. Zet het bier niet te koud weg want dan gaat de smaakontwikkeling veel langzamer.

Offline LAM

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 495
  • Land: nl
  • Beter LAM in de kroeg dan schaap in de wei
Re: Fruit toevoegen witbier
« Reactie #2 Gepost op: 26-02-2021 22:45 u »
Je zou ook de helft kunnen laten staan en de andere helft gebruiken om mee te experimenteren.
Mijn ervaring met fruit is trouwens verschrikkelijk. Er zijn een aantal brouwers die een succesvol biertje hebben gebrouwen met fruit. Bij mij is het nog nooit gelukt helaas... altijd een zuur of waterig bodyloos goedje geworden helaas...

Tags: