Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Wil weer mede gaan brouwen, wat algemene vragen

Gestart door meadmaker, 24-01-2021 14:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

meadmaker

Dag mensen, vele jaren heb ik met succes mede gebrouwen naar aanleiding van een site/recept. Na een tijd mislukten mijn brouwsels en ik kon de oorzaak niet achterhalen (supermarkthoning?).
Nu heb ik contact met een imker en wil het weer proberen maar ik ben wat onzeker over de werkwijze, waarmee ik toch ook heel veel goede brouwsels heb gemaakt.
Dat was;

Ca 2,5 kg honing in 10 L. water oplossen en koken, schuim er af scheppen.
Afkoelen en gist er in (supergist of champagnegist gebruikte ik) en gistvoeding en thee voor het looizuur (tegen besmetting?)

Dan; open gisting met doek over de pan.

Vergisten in een mandfles (gereinigd/omgespoeld met chloor. heb ook wel sulfiet gebruikt als troubleshoot)
En als de mede bijna is uitgegist en geklaard is, bottelen zodat het op fles nog langzaam na kan gisten (bubbels).

Ik heb de open gisting ook wel overgeslagen in het kader van troublkeshoot, maar gaf geen resultaat/verschil.

Ik heb gegoogled maar zie door bomen het bos niet meer en dus stel ik hier 'beginnersvragen'.
1 De most koken.. Wel of niet doen?
2 heeft de most gistvoeding nodig? (Zit er in de honing niet genoeg?)
3 De open gisting; er zou zuurstof nodig zijn voor het opstarten, wel of niet doen?

Ik ben dankbaar voor een shop in de goede richting...

beermenke

Het best is een wijnmakersforum te raadplegen. Daar komt het maken van medewijn vaker voor.
Oh ja. Honing supermarkt kan inderdaad afwijken van honing Nederlandse imker. mijn verwarmen.
Succes

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.