Salmiaksmaak heb ik ook eens een keer gehad met een russian imperial stout, echt alsof je je tong in de salmiak poeder steekt.
Schuldige; mijn eigen ongeduld.
Ik had al 10 dagen na bottelen een biertje opengetrokken om te proeven wat het zou worden.
Wat ook zonde is want na een paar maandjes was hij pas op zijn best, en de salmiaksmaak als sneeuw voor de zon verdwenen.
Mocht je willen speuren om een mogelijke dader te vinden hieronder de ingredienten:
#21 RIS #1
Ingrediënt: [Gram]
Wyeast 1084 (Irish/UK) smackpack
Pale 7 EBC 4000
Munchener 17 EBC 1180
Cara 50-70 EBC 2000
karamel 120 EBC 1750
Cara 200 EBC 636
Zwarte mout 1400 EBC 500
Target 12,45% 40
Fuggle 5,8% 65
Ik heb de S04 een keer of 4 gebruikt, en daar zat bij mij nooit een drop/zoethout of salmiak smaak aan (Een behoorlijk neutrale gist zelfs, als je het mij vraagt...)