Hobbybrouwen > Algemene vragen hobbybrouwen

Ananascider

(1/3) > >>

JanVerleye:
Hallo,

Ik werk bij een bedrijf waar wij machines bouwen voor het schillen van verse ananas. Deze machines worden hier altijd getest. Dit zorgt er voor dat er altijd wat schil verloren gaat. Ik kwam nu op het idee om iets met die schillen te gaan doen. Ik heb zelf al enkele keren appelcider gebrouwen en vroeg mij af of dit ook zou kunnen met ananas? Ik heb gisteren het "afval" van het testen van een machine uitgeperst op mijn wijnpers en ik heb van 16 ananassen nog 4 liter sap over. Binnenkort gaan wij een serie van 20 machines afbouwen en testen dus dan zou ik meer afval hebben. Maar bij wijze van experiment wil ik het eerst met deze kleine hoeveelheid proberen.

Nu is mijn vraag aan jullie hoe ik dit het beste aanpak. Dus welke gist te gebruiken, zuiver ananassap of mengen met een andere sap/vloeistof, ... Alle tips zijn welkom. Ik zou het leuk vinden om het afval om te kunnen zetten in een lekker ananasbiertje.

Alvast bedankt!

Groeten uit Zeeuws-Vlaanderen

vanderhoeve:
Ik heb een keer een ananas weizen gebrouwen, deze was wel goed gelukt. Recept staat wel ergens op het forum, mocht alleen nog wel iets meer ananas in :biersmile:

beermenke:
Puur ananas even op wijnforum zoeken
Kun je een lekker wijntje mee maken
Succes

Pimmels:
Zoek ook eens hier:
http://wijnmaker.blogspot.com

William:
Pas bij eventueel mengen met andere vloeistoffen, zoals bierwort, ervoor op dat verste ananas veel eiwitsplitsende enzymen bevat. Dat zou kunnen leiden tot ongewenste bittere smaken

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie