Goedenavond,
Aankomend weekend heb ik een blond bier op het programma staan.
Onderstaand recept is hetgeen wat ik heb opgezet.
Ik hoop dat deze door zowel de gist en combi van hopsoorten met de koriander een kruidig en ook fruitig profiel krijgt maar vooral in balans is.
Als er op of aanmerkingen zijn hoor ik het graag.
Volume 20 Liter
Begin SG: 1064
Eind SG: 1017
Vol: 6.2%
Brouwzaalrendement: 80%
Kooktijd: 75 minuten
EBC waarde: 11
IBU waarde: 19
Bottelsuiker: 6 g/ltr
Beslagdikte: 4 liter/kg
Vergistbare ingrediënten:
4,5 kg Pilsmou Dingemans 3 EBC
0,5 kg Goldswaen Hell 25 EBC
0.25 kg Kristalsuiker
Hop
Saaz: 3.0 Alfa
Cascade: 4,9 Alfa
Hopgift 1
10 g Saaz Bloemen 4,5 IBU 75minuten
10 g Cascade Bloemen 7,3 IBU 75minuten
Hopgift 2
15 g Saaz Bloemen 1,8 IBU 15minuten
15 g Cascade Bloemen 2,9 IBU 15minuten
Hopgift 3
10 g Saaz Bloemen 0,8 IBU 5minuten
10 g Cascade Bloemen 1,2 IBU 5minuten
10 Gr. Korianderzaad 10 min
Maischschema:
67 ºC met een rust van 40 minuten
72 ºC met een rust van 30 minuten
78 ºC met een rust van 5 minuten
Gist in twee batches: opkweek van La Chouffe 50% - Wyeast 3522 Belgian Ardennes 50%
