Hoptijden

Gestart door 47andreas, 02-11-2020 12:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

47andreas

De vraag is: ik heb nu een recept waar de tijden van het toevoegen van de hop niet staat vermeld. Hoe los je dit op?

Het recept is van 't Wort Wat en heet  Sierra Nevada Ruthless Rye IPA

Er zijn 3 soorten hop toe te voegen.



GvB84

First Wort is hop toevoegen in de ketel direct na spoelen. Dus tijdens het opwarmen naar kooktemperatuur.
Vlam-uit is hop toevoegen in de ketel direct na koken. (het woord zegt het al)
Dry-hop is hop toevoegen in het gistvat tijdens de nagisting.

Heuvinger brouwerij

Citaat van: GvB84 op 02-11-2020  12:39 uFirst Wort is hop toevoegen in de ketel direct na spoelen. Dus tijdens het opwarmen naar kooktemperatuur.
Ik voeg het pas toe als het wort kookt

Jan de Graaff

Citaat van: Heuvinger brouwerij op 02-11-2020  17:24 u
Citaat van: GvB84 op 02-11-2020  12:39 uFirst Wort is hop toevoegen in de ketel direct na spoelen. Dus tijdens het opwarmen naar kooktemperatuur.
Ik voeg het pas toe als het wort kookt
Dan is het geen First Wort Hop, maar reguliere hopgift op 60 minuten (als je 60 minuten kookt).
Dat geeft andere smaakkarakteristieken...

Oscar

Maar die hoptijden bepaal je toch zelf ?  :brouwen:  is toch niet zo lastig ?  :weetniet: :brouwen:

Jacques

De poll heb ik verwijderd omdat de vraagstelling niet duidelijk was.
Het topic heb ik verplaatst omdat het niet in het juiste board geplaatst was.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.