Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Van den Steen Jef - Geuze en kriek de champagne onder de bieren  (gelezen 5661 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline norbertus

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 172
  • Hobbybrouwen, een nimmer aflatende uitdaging!


Klik op het plaatje om dit boek te bestellen.Schrijver : Van den Steen Jef

Titel : Geuze en kriek de champagne onder de bieren.

1e Druk

Jaar uitgifte : 2006

Uitgeverij : Davidsfonds nv te BelgiŽ Leuven - Blijde Inkomststraat 79-81 - 3000 Leuven

ISBN nr : 90-5826-410-6
D/2006/0240/32
NUR : 448

176 blz

Prijs: Ä 34.5

Onderwerp : De oorsprong van meerts - faro - lambic - geuze en kriek, bieren die reeds vele jaren in het Brusselse worden gebrouwen, wordt beproken evenals de bereidingwijze. Ruime aandacht wordt geschonken aan de huidige nog bestaande brouwerijen met hun geschiedenis en brouwsels. Zoals het hoort bij een Brabants boek wordt er afgesloten met een hoofdstuk gastronomie.

Beschrijving : Het eerste hoofdstuk wordt volledig in beslag genomen door geschiedschrijving waar de schrijver teruggaat tot de jaren 1600.

De drie volgende hoofdstukken worden besteed aan de verschillende brouwsels van ontstaan over de bereiding tot de huidige handelsvormen.

Een apart en boeiend hoofdstuk wordt besteed aan de producenten met locatie, brouwmethode en hun producten.

Als afsluiting worden er een reeks gerechten opgediend waarin deze bieren zijn gebruikt.

Wat vind je goed aan dit boek : Er wordt een goed beeld gebracht van waar en hoe deze bieren tot stand komen en hoe deze vandaag nog worden geproduceerd.

Wat vind je minder goed aan dit boek : er wordt niet echt doorgegaan op de brouwmethodes maar dit boek is niet tot de doelgroep brouwers gericht.

Voor wie is het boek bedoeld : heel interessant om lezen voor diegenen die meer willen weten wat kriek en geuze eigenlijk is en dan tot het besef komen dat de huidig aangeboden zoete geuze- en kriekbiertjes iets anders zijn dan hetgeen de pajotters verstaan onder een echte oude geuze en kriek.

Eindcijfer : hierover kan ik mij niet uitspreken gezien ik geen vergelijking heb. Een vlot lezend met mooie foto's gestoffeerd boek dat tevens een mooi plaatsje krijgt in de boekenkast.

Norbertus.

Tags: geuze