Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten  (gelezen 16326 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.579
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #25 Gepost op: 15-10-2020 23:01 u »
Hoezo? De volgende staat op 28 oktober toch op de planning?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 378
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #26 Gepost op: 15-10-2020 23:51 u »
En dan nog een heel aantal in november en december.

Offline BrouwerijNozem

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • brouwerijnozem.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #27 Gepost op: 16-10-2020 09:32 u »
Zien jullie dan wat anders dan ik?
Of heb ik gewoon de verkeerde pagina? (https://fermentis.com/en/news-from-fermentis/news-and-events/)

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.579
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #28 Gepost op: 16-10-2020 09:53 u »
Gelukkig kan ik beter brouwen dan links doorsturen.
Op vlaamshobbybrouwen.be staat de link voor elke sessie
Succes

Offline BrouwerijNozem

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • brouwerijnozem.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #29 Gepost op: 16-10-2020 10:29 u »
Gelukkig kan ik beter brouwen dan links doorsturen.
Op vlaamshobbybrouwen.be staat de link voor elke sessie
Succes

Thanks!

Voor de volledigheid hier kun je ze vinden: https://vlaamshobbybrouwforum.be/forum/index.php?thread/12015-fermentis-webinairs/

Offline JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 933
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #30 Gepost op: 16-10-2020 10:45 u »
Pieter1954 had in reactie #3 van dit draadje al een link naar de site van 't Wort Wat; daar staan ze ook allemaal.
Soms even vanaf het begin aandachtig lezen kan geen kwaad

Op de site van Fermentis staan er nu pas 2 NL-talige, maar er zijn er meer.
Kijk hier maar op de site van 'T Wort Wat: https://www.twortwat.nl/nieuws.detail?name=nieuwflits--429--webinar-van-fermentis&type=256&page=/nieuwsflitsen&back=1

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #31 Gepost op: 21-10-2020 09:48 u »
Ik heb die van 14 oktober (Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?) gemist, vergeten te registeren. Heeft iemand een oplossing zodat ik die alsnog kan terug kijken?
Trouwens een beetje raar dat je je elke keer opnieuw moet registeren, toch? :weetniet:

Offline Fractus

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 298
  • Land: nl
  • Trotse eigenaar van een Arsegan Easybrew 30
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #32 Gepost op: 21-10-2020 10:16 u »
Misschien kun je ze een mailtje sturen met de vraag of ze je toegang geven tot de eerdere webinars? Ik verwacht dat ze graag een zo groot mogelijk publiek bereiken dus het lijkt me dat er iets te regelen is. Zeker als je aangeeft dat je er te laat achter kwam en je voor komende webinars al hebt opgegeven

Offline JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 933
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #33 Gepost op: 21-10-2020 10:19 u »
Ik heb die van 14 oktober (Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?) gemist, vergeten te registeren. Heeft iemand een oplossing zodat ik die alsnog kan terug kijken?
Trouwens een beetje raar dat je je elke keer opnieuw moet registeren, toch? :weetniet:
Ik heb wel een link naar de gebruikte presentatie voor je, daar staat al heel veel in:
webinar-i-active-dry-yeast-the-easy-and-consistent-way-final.pdf
Erg verhelderend; een aanrader.

Op zich is het, in een professionele omgeving, logisch om je voor elke sessie te moeten registreren. Als bedrijf wil toch graag je nieuwe potentiŽle (grote) klanten kunnen ontdekken en je bestaande klantenset goed bedienen (dan is het slordig als iemand een sessie heeft bijgewoond, maar jij dat niet weet; relatie-management 101).
Dat dat registreren voor ons hobby-brouwers ogenschijnlijk weinig zin heeft, doet daar niet aan af. Toch kan Fermentis, door het registreren, ook aan ons extra service leveren (herinneringsemail vlak voor de start, emailtje als de opname klaar staat, etc.)

En daarbovenop kan het ook nog eens een voorwaarde zijn van het webinar systeem van Edudip dat Fermentis gebruikt.

Offline MPee

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 9
  • Land: nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #34 Gepost op: 21-10-2020 10:22 u »
Hopelijk werkt deze link voor 'Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?':
https://www.edudip.com/en/webinar-recording/bdf7fd6b-388a-4c06-b048-d69841f5805f

Mvg,
MPee

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #35 Gepost op: 21-10-2020 11:24 u »
Hopelijk werkt deze link voor 'Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?':
https://www.edudip.com/en/webinar-recording/bdf7fd6b-388a-4c06-b048-d69841f5805f

Mvg,
MPee
De link werkt wel maar mijn email adres wordt niet herkent.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #36 Gepost op: 21-10-2020 11:25 u »
Ik heb wel een link naar de gebruikte presentatie voor je, daar staat al heel veel in:
webinar-i-active-dry-yeast-the-easy-and-consistent-way-final.pdf
Erg verhelderend; een aanrader.

Op zich is het, in een professionele omgeving, logisch om je voor elke sessie te moeten registreren. Als bedrijf wil toch graag je nieuwe potentiŽle (grote) klanten kunnen ontdekken en je bestaande klantenset goed bedienen (dan is het slordig als iemand een sessie heeft bijgewoond, maar jij dat niet weet; relatie-management 101).
Dat dat registreren voor ons hobby-brouwers ogenschijnlijk weinig zin heeft, doet daar niet aan af. Toch kan Fermentis, door het registreren, ook aan ons extra service leveren (herinneringsemail vlak voor de start, emailtje als de opname klaar staat, etc.)

En daarbovenop kan het ook nog eens een voorwaarde zijn van het webinar systeem van Edudip dat Fermentis gebruikt.
Heb hem toch liever in het Nederlands. Maar evengoed bedankt .

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 378
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #37 Gepost op: 21-10-2020 12:06 u »
De link werkt wel maar mijn email adres wordt niet herkent.

Dat komt omdat je niet geregistreerd bent. Als je iemands e-mailadres krijgt die wel geregistreerd is voor dat betreffende webinar werkt het wel.

Offline JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 933
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #38 Gepost op: 21-10-2020 13:48 u »
Heb hem toch liever in het Nederlands. Maar evengoed bedankt .
Ook in de Nederlandse webinars wordt deze Engelstalige presentatie gebruikt. Weliswaar voorzien van Nederlands commentaar, dat dan weer wel.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #39 Gepost op: 22-10-2020 14:00 u »
De uitzending toch terug kunnen kijken, want iemand was zo vriendelijk om zijn emailadres ter beschikking te stellen.  :groots: Nogmaals dank hiervoor.

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 73
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #40 Gepost op: 30-10-2020 19:17 u »
Hmmm, laatste webinar gemist (Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier.), terwijl ik me wel opgegeven had. Ik denk dan komt er wel een mailtje met de link naar de webinar.... Al wat er komt, een beoordeling, zonder de mogelijkheid van terugkijken. Schade... Iemand anders wel een link naar de webinar ontvangen?

Offline JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 933
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #41 Gepost op: 30-10-2020 20:18 u »
Hmmm, laatste webinar gemist (Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier.), terwijl ik me wel opgegeven had. Ik denk dan komt er wel een mailtje met de link naar de webinar.... Al wat er komt, een beoordeling, zonder de mogelijkheid van terugkijken. Schade... Iemand anders wel een link naar de webinar ontvangen?
Nee, ik ook niet. Ik denk dat de opname mislukt is..

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 73
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #42 Gepost op: 30-10-2020 20:32 u »
Ah, dat zou echt balen zijn ....

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.579
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #43 Gepost op: 30-10-2020 21:23 u »
Nee, ik ook niet. Ik denk dat de opname mislukt is..
Er zijn blijkbaar helaas geen opnames.
Jammer maar het is niet anders.
Zeer de moeite waard om de webinars te volgen, de komende dan😏

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 73
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #44 Gepost op: 30-10-2020 21:29 u »
Ja, maar ik ben overdag aan het werk, dus kan bijna nooit direct aanhaken. Dat maakt het ingewikkeld. Wellicht komt er nog iets online te staan, en anders haak ik bij een Engelstalige aan.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #45 Gepost op: 31-10-2020 10:42 u »
Je moet je voor elk webinar aanmelden, met je e-mailadres, dan krijg je een link toegestuurd en kun je tot aan januari terug kijken.
Aanmelden kun je via deze link.
https://www.twortwat.nl/nieuws.detail?name=nieuwflits--429--webinar-van-fermentis&type=256&page=/home&back=1
Ze gaan er wel heel uitgebreid op in.  De uitzendingen die geweest zijn kun je je niet meer voor aanmelden.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #46 Gepost op: 31-10-2020 10:48 u »
Ik zie het probleem, ik kan die uitzending ook niet terug kijken. Zal inderdaad wel iets mis zijn gegaan. We zullen Gino volgende week wel even vragen.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 378
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #47 Gepost op: 31-10-2020 14:30 u »
Ik zie het probleem, ik kan die uitzending ook niet terug kijken. Zal inderdaad wel iets mis zijn gegaan. We zullen Gino volgende week wel even vragen.

Gino stuurt je verzoek door naar de ICT-afdeling die er op zijn beurt niets mee doet.

Offline Kramer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 88
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #48 Gepost op: 02-11-2020 15:16 u »
Gino stuurt je verzoek door naar de ICT-afdeling die er op zijn beurt niets mee doet.

Ben bang dat ze er in dit geval weinig mee kunnen, tijdens het webinar stond wel 'recording' bovenaan maar kennelijk is de opname niet opgeslagen. Voor degene die qua tijd niet kunnen kan ik inderdaad de Engelse versies aanraden want het opnemen gaat wel vaker fout.

Gino gaf overigens aan dat ze de webinars niet openbaar online zetten omdat de inzichten continue veranderen en ze niet willen dat men oude versies bekijkt. Wel lijkt de bedoeling te zijn om weer een nieuwe run te doen als deze voorbij is dus misschien dat volgend jaar andere tijden gekozen kunnen worden of dat het voor sommigen dan beter haalbaar is.

Edit: ik heb trouwens van het laatste webinar 'Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier.' nog wel de Engelse versie 'Impact of fermentation conditions on the flavour profile of beer (DK, NO, FI)'.

Offline Heyudude

  • Dionysos
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 333
  • Land: nl
  • Brood is graan wat geen bier mocht worden!
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #49 Gepost op: 02-11-2020 17:51 u »
Volgens mij waren er problemen met de opname, ik las het op een ander forum. Geen idee of dit deze of een vorige aflevering is...

Tags: