Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten  (gelezen 14990 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brouwton

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
  • Land: nl
  • Het kan altijd beter.
Woensdag 7 oktober 2020 start Fermentis met een serie van 8 webinars over het gebruik van gedroogde gisten.
Deelname is gratis maar registreren is nodig voor het verkrijgen van een link. Zie https://fermentis.com/en/news-from-fermentis/news-and-events/


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Natlip

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 163
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #1 Gepost op: 06-10-2020 18:14 u »
Ik ben er bij👍

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #2 Gepost op: 06-10-2020 21:05 u »
Leuk! Dankjewel, Brouwton.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #3 Gepost op: 06-10-2020 22:01 u »
Op de site van Fermentis staan er nu pas 2 NL-talige, maar er zijn er meer.
Kijk hier maar op de site van 'T Wort Wat: https://www.twortwat.nl/nieuws.detail?name=nieuwflits--429--webinar-van-fermentis&type=256&page=/nieuwsflitsen&back=1

Offline hopjesvla

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 214
  • Land: nl
  • Picobrouwerij Brouwwerk
    • Brouwwerk
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #4 Gepost op: 07-10-2020 08:43 u »
Interessant, hopelijk komen ze naderhand nog online want dan kan ik het ook terug kijken in mijn eigen tijd zonder collega's uit te leggen wat ik aan het doen ben  ^-^

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #5 Gepost op: 07-10-2020 08:53 u »
Ja, ze komen online als replay beschikbaar, las ik. Maar, je moet je dan wel voor de betreffende sessie hebben ingeschreven om terug te zien.

(En de Q&A wordt wat lastig... het 'A' gedeelte dan)

Offline Brouwton

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
  • Land: nl
  • Het kan altijd beter.
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #6 Gepost op: 07-10-2020 20:07 u »
Het was een boeiende presentatie vandaag. Nuttige inleiding over gistvermeerdering en metabolisme. Veel informatie over onderzoek van Fermentis zelf. Veel gegevens zijn ook te vinden als download vanaf de website en er is ook een Fermentis app (nog niet geprobeerd). Je kunt al inschrijven voor de volgende webinar met een paar muisklikken en je krijgt een uur van te voren een mailtje ter herinnering.

Offline DLB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 288
  • Land: nl
  • Alstie maar smaakt!
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #7 Gepost op: 07-10-2020 20:28 u »
Ja, ze komen online als replay beschikbaar, las ik. Maar, je moet je dan wel voor de betreffende sessie hebben ingeschreven om terug te zien.

(En de Q&A wordt wat lastig... het 'A' gedeelte dan)

Dat is mooi. Heb me voor alle seminars ingeschreven nadat mij was verteld dat ik het achteraf kon kijken. 15:00 is voor mij geen gelukkige tijd.
Het staat er nu nog niet op geloof ik, maar dat zal ook wel even wat tijd kosten. Lijkt me wel erg interessant namelijk.

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #8 Gepost op: 07-10-2020 20:45 u »
Dat is mooi. Heb me voor alle seminars ingeschreven nadat mij was verteld dat ik het achteraf kon kijken. 15:00 is voor mij geen gelukkige tijd.
Het staat er nu nog niet op geloof ik, maar dat zal ook wel even wat tijd kosten. Lijkt me wel erg interessant namelijk.
Ik was er en ik heb gezien dat het opgenomen werd. Zal dus inderdaad even wat tijd kosten.

Offline Jaakke

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #9 Gepost op: 08-10-2020 18:02 u »
Ik heb een mail gehad met een link naar de recording.
https://www.edudip.com/en/webinar-recording/f16d796d-d997-467c-b9e9-fe25cdff5c79

Ik weet niet of je eerder moest registreren om heb te kunnen bekijken of dat het invullen van je mail adres voldoende is.

De video is ook vrij eenvoudig te downloaden als mp4 bestand als je een beetje handig bent met Chrome.


Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.528
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #10 Gepost op: 08-10-2020 19:00 u »
of dat het invullen van je mail adres voldoende is.
Nee dus.

Offline Jaakke

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #11 Gepost op: 08-10-2020 23:19 u »
Misschien even een mailtje aan wagen richting g.baart at fermentis.lesaffre.com

Offline MaJa

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 212
  • Land: pe
  • El Pastor Belga
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #12 Gepost op: 09-10-2020 02:59 u »
Anders dit doen


Instaleren van "Save video as" extensie (off addon hoe het ook mag heten) in firefox werk (in windows) maar is ook beschikbaar voor linux en het appelke..



voor degene die het kunnen downloaden en dan eventueel beschikbaar stellen.
moet niet he.. maar het kan..

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #13 Gepost op: 09-10-2020 08:50 u »
Voor zover ik begrepen heb moet je je wel eerst geregistreerd hebben voor de sessie en kun je daarna de opname downloaden/bekijken. Zo werkt dat meestal. Als je je niet al geregistreerd had, kun je proberen dat alsnog te doen.

En anders nu alvast registreren voor het hele riedeltje sessies waarvan je denkt dat je die graag zou willen zien, ook al weet je nu al dat je er niet live bij kunt zijn. Dat heb ik ook gedaan. Dan krijg je t.z.t. de link naar de opname en kun je kijken wanneer het jou uitkomt.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.982
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #14 Gepost op: 14-10-2020 22:51 u »
Vandaag was weer een Webinar van Fermentis.

Heel wat keren is er op dit forum heel heftig gediscussieerd over de vraag of je wel of niet zou moeten hydrateren.

De uitkomst van het Webinar van vandaag is heel duidelijk en eenduidig: hydrateren van gedroogde gist is niet nodig! Noch voor het verloop van de vergisting, noch voor de smaak van het bier! Uitgebreid onderzoek van Fermentis heeft dit aangetoond.
Voor mij is het geen verrassing. De veelvuldige tests die ik in het verleden heb uitgevoerd lieten hetzelfde beeld zien. Al heel wat jaren hydrateer ik niet meer.

Volgens Fermentis is het beste je gistvat eerst vullen met een derde deel van het wort dat je wilt laten vergisten en dan de gist gewoon over het wort strooien. Daarvan vul je het gistvat met de rest van het wort. Op die manier krijg je een goede vermenging.
Zelf heb ik ervaren dat gewoon strooien van de gist over het wort na het vullen van het gistvat ook goed werkt. Roeren is niet nodig.

Offline Kramer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 71
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #15 Gepost op: 14-10-2020 22:56 u »
Volgens mij heeft de aankomende Engelse webinar 'Demystifying Active Dry Yeast' dezelfde inhoud als de eerste Nederlandse webinar. Deze is als ik het goed begrepen heb morgen vanaf 1300 uur.

Volgens Fermentis is het beste je gistvat eerst vullen met een derde deel van het wort dat je wilt laten vergisten en dan de gist gewoon over het wort strooien. Daarvan vul je het gistvat met de rest van het wort. Op die manier krijg je een goede vermenging.
Zelf heb ik ervaren dat gewoon strooien van de gist over het wort na het vullen van het gistvat ook goed werkt. Roeren is niet nodig.

Misschien dat het net iets sneller gaat als je die '1/3' methode gebruikt of roert? Gezien hoe snel zo'n vergisting vaak gaat lijkt het me echter eerder een kwestie van minuten dan van uren en ook nauwelijks meetbaar.

Offline Jaakke

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #16 Gepost op: 15-10-2020 10:04 u »
Die 1/3 regel werd ook uitgelegd door de beste man.

Grote brouwers die kilo's gist in hun wort gooien voorkomen hiermee dat de gist gaat stapelen en dat daardoor een deel van de gist niet in aanraking komt met het wort totdat het er langzaam in zakt.
Voor de hobbybrouwers met zakjes van 11 gram zal dat stapelen wel los lopen.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #17 Gepost op: 15-10-2020 11:56 u »
Ik heb de uitzending van gisteren gemist. Ik had me aangemeld voor alle webinars maar die van gisteren is niet binnengekomen. Om 15.00 u lukte het niet meer om erin te komen. Ik heb Gino gemaild en die heeft mijn bericht aan de ICT-afdeling doorgegeven om mij alsnog de link naar de opname toe te sturen. Echter verder geen reactie meer.

Wil iemand van jullie die de link naar de opname wel ontvangt hier plaatsen?

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #18 Gepost op: 15-10-2020 16:45 u »
Dit is de link, maar misschien moet je er wel op voorhand voor aangemeld zijn.. Dat is mij niet helemaal duidelijk.

Offline BrouwerijNozem

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • brouwerijnozem.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #19 Gepost op: 15-10-2020 17:11 u »
De link openen zonder dat je aangemeld bent lukt helaas niet.
Ook kun je niet met terugwerkende kracht aanmelden.
Mocht iemand het gedownload hebben en beschikbaar kunnen stellen, dan houd ik me aanbevolen.

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #20 Gepost op: 15-10-2020 17:43 u »
Mocht iemand het gedownload hebben en beschikbaar kunnen stellen, dan houd ik me aanbevolen.
Dat moet dan wel even gecheckt worden met Fermentis/Gino Baart ivm copyright en dergelijken. Het is niet voor niets dat ze graag willen dat je aangemeld bent..

Offline Natlip

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 163
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #21 Gepost op: 15-10-2020 19:32 u »
Jammer dat het al om 15.00 uur is.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #22 Gepost op: 15-10-2020 19:35 u »
Dit is de link, maar misschien moet je er wel op voorhand voor aangemeld zijn.. Dat is mij niet helemaal duidelijk.

Ik heb inmiddels een e-mailadres van iemand die wel geregistreerd is. En dan werkt het weer wel.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.569
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #23 Gepost op: 15-10-2020 20:33 u »
Gewoon voor elke sessie waar je interesse in hebt je aanmelden. Kun je altijd kijken of en wanneer je m wilt volgen.
In ieder geval de moeite waard

Offline BrouwerijNozem

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • brouwerijnozem.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #24 Gepost op: 15-10-2020 22:34 u »
Gewoon voor elke sessie waar je interesse in hebt je aanmelden. Kun je altijd kijken of en wanneer je m wilt volgen.
In ieder geval de moeite waard

Klopt dat is een handige strategie, helaas staan er geen Nederlandse webinars meer op de planning.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.569
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #25 Gepost op: 15-10-2020 23:01 u »
Hoezo? De volgende staat op 28 oktober toch op de planning?

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #26 Gepost op: 15-10-2020 23:51 u »
En dan nog een heel aantal in november en december.

Offline BrouwerijNozem

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • brouwerijnozem.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #27 Gepost op: 16-10-2020 09:32 u »
Zien jullie dan wat anders dan ik?
Of heb ik gewoon de verkeerde pagina? (https://fermentis.com/en/news-from-fermentis/news-and-events/)

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.569
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #28 Gepost op: 16-10-2020 09:53 u »
Gelukkig kan ik beter brouwen dan links doorsturen.
Op vlaamshobbybrouwen.be staat de link voor elke sessie
Succes

Offline BrouwerijNozem

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • brouwerijnozem.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #29 Gepost op: 16-10-2020 10:29 u »
Gelukkig kan ik beter brouwen dan links doorsturen.
Op vlaamshobbybrouwen.be staat de link voor elke sessie
Succes

Thanks!

Voor de volledigheid hier kun je ze vinden: https://vlaamshobbybrouwforum.be/forum/index.php?thread/12015-fermentis-webinairs/

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #30 Gepost op: 16-10-2020 10:45 u »
Pieter1954 had in reactie #3 van dit draadje al een link naar de site van 't Wort Wat; daar staan ze ook allemaal.
Soms even vanaf het begin aandachtig lezen kan geen kwaad

Op de site van Fermentis staan er nu pas 2 NL-talige, maar er zijn er meer.
Kijk hier maar op de site van 'T Wort Wat: https://www.twortwat.nl/nieuws.detail?name=nieuwflits--429--webinar-van-fermentis&type=256&page=/nieuwsflitsen&back=1

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #31 Gepost op: 21-10-2020 09:48 u »
Ik heb die van 14 oktober (Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?) gemist, vergeten te registeren. Heeft iemand een oplossing zodat ik die alsnog kan terug kijken?
Trouwens een beetje raar dat je je elke keer opnieuw moet registeren, toch? :weetniet:

Offline Fractus

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 287
  • Land: nl
  • Trotse eigenaar van een Arsegan Easybrew 30
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #32 Gepost op: 21-10-2020 10:16 u »
Misschien kun je ze een mailtje sturen met de vraag of ze je toegang geven tot de eerdere webinars? Ik verwacht dat ze graag een zo groot mogelijk publiek bereiken dus het lijkt me dat er iets te regelen is. Zeker als je aangeeft dat je er te laat achter kwam en je voor komende webinars al hebt opgegeven

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #33 Gepost op: 21-10-2020 10:19 u »
Ik heb die van 14 oktober (Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?) gemist, vergeten te registeren. Heeft iemand een oplossing zodat ik die alsnog kan terug kijken?
Trouwens een beetje raar dat je je elke keer opnieuw moet registeren, toch? :weetniet:
Ik heb wel een link naar de gebruikte presentatie voor je, daar staat al heel veel in:
webinar-i-active-dry-yeast-the-easy-and-consistent-way-final.pdf
Erg verhelderend; een aanrader.

Op zich is het, in een professionele omgeving, logisch om je voor elke sessie te moeten registreren. Als bedrijf wil toch graag je nieuwe potentiŽle (grote) klanten kunnen ontdekken en je bestaande klantenset goed bedienen (dan is het slordig als iemand een sessie heeft bijgewoond, maar jij dat niet weet; relatie-management 101).
Dat dat registreren voor ons hobby-brouwers ogenschijnlijk weinig zin heeft, doet daar niet aan af. Toch kan Fermentis, door het registreren, ook aan ons extra service leveren (herinneringsemail vlak voor de start, emailtje als de opname klaar staat, etc.)

En daarbovenop kan het ook nog eens een voorwaarde zijn van het webinar systeem van Edudip dat Fermentis gebruikt.

Offline MPee

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 8
  • Land: nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #34 Gepost op: 21-10-2020 10:22 u »
Hopelijk werkt deze link voor 'Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?':
https://www.edudip.com/en/webinar-recording/bdf7fd6b-388a-4c06-b048-d69841f5805f

Mvg,
MPee

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #35 Gepost op: 21-10-2020 11:24 u »
Hopelijk werkt deze link voor 'Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?':
https://www.edudip.com/en/webinar-recording/bdf7fd6b-388a-4c06-b048-d69841f5805f

Mvg,
MPee
De link werkt wel maar mijn email adres wordt niet herkent.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #36 Gepost op: 21-10-2020 11:25 u »
Ik heb wel een link naar de gebruikte presentatie voor je, daar staat al heel veel in:
webinar-i-active-dry-yeast-the-easy-and-consistent-way-final.pdf
Erg verhelderend; een aanrader.

Op zich is het, in een professionele omgeving, logisch om je voor elke sessie te moeten registreren. Als bedrijf wil toch graag je nieuwe potentiŽle (grote) klanten kunnen ontdekken en je bestaande klantenset goed bedienen (dan is het slordig als iemand een sessie heeft bijgewoond, maar jij dat niet weet; relatie-management 101).
Dat dat registreren voor ons hobby-brouwers ogenschijnlijk weinig zin heeft, doet daar niet aan af. Toch kan Fermentis, door het registreren, ook aan ons extra service leveren (herinneringsemail vlak voor de start, emailtje als de opname klaar staat, etc.)

En daarbovenop kan het ook nog eens een voorwaarde zijn van het webinar systeem van Edudip dat Fermentis gebruikt.
Heb hem toch liever in het Nederlands. Maar evengoed bedankt .

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #37 Gepost op: 21-10-2020 12:06 u »
De link werkt wel maar mijn email adres wordt niet herkent.

Dat komt omdat je niet geregistreerd bent. Als je iemands e-mailadres krijgt die wel geregistreerd is voor dat betreffende webinar werkt het wel.

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #38 Gepost op: 21-10-2020 13:48 u »
Heb hem toch liever in het Nederlands. Maar evengoed bedankt .
Ook in de Nederlandse webinars wordt deze Engelstalige presentatie gebruikt. Weliswaar voorzien van Nederlands commentaar, dat dan weer wel.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #39 Gepost op: 22-10-2020 14:00 u »
De uitzending toch terug kunnen kijken, want iemand was zo vriendelijk om zijn emailadres ter beschikking te stellen.  :groots: Nogmaals dank hiervoor.

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #40 Gepost op: 30-10-2020 19:17 u »
Hmmm, laatste webinar gemist (Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier.), terwijl ik me wel opgegeven had. Ik denk dan komt er wel een mailtje met de link naar de webinar.... Al wat er komt, een beoordeling, zonder de mogelijkheid van terugkijken. Schade... Iemand anders wel een link naar de webinar ontvangen?

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #41 Gepost op: 30-10-2020 20:18 u »
Hmmm, laatste webinar gemist (Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier.), terwijl ik me wel opgegeven had. Ik denk dan komt er wel een mailtje met de link naar de webinar.... Al wat er komt, een beoordeling, zonder de mogelijkheid van terugkijken. Schade... Iemand anders wel een link naar de webinar ontvangen?
Nee, ik ook niet. Ik denk dat de opname mislukt is..

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #42 Gepost op: 30-10-2020 20:32 u »
Ah, dat zou echt balen zijn ....

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.569
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #43 Gepost op: 30-10-2020 21:23 u »
Nee, ik ook niet. Ik denk dat de opname mislukt is..
Er zijn blijkbaar helaas geen opnames.
Jammer maar het is niet anders.
Zeer de moeite waard om de webinars te volgen, de komende dan😏

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #44 Gepost op: 30-10-2020 21:29 u »
Ja, maar ik ben overdag aan het werk, dus kan bijna nooit direct aanhaken. Dat maakt het ingewikkeld. Wellicht komt er nog iets online te staan, en anders haak ik bij een Engelstalige aan.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #45 Gepost op: 31-10-2020 10:42 u »
Je moet je voor elk webinar aanmelden, met je e-mailadres, dan krijg je een link toegestuurd en kun je tot aan januari terug kijken.
Aanmelden kun je via deze link.
https://www.twortwat.nl/nieuws.detail?name=nieuwflits--429--webinar-van-fermentis&type=256&page=/home&back=1
Ze gaan er wel heel uitgebreid op in.  De uitzendingen die geweest zijn kun je je niet meer voor aanmelden.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #46 Gepost op: 31-10-2020 10:48 u »
Ik zie het probleem, ik kan die uitzending ook niet terug kijken. Zal inderdaad wel iets mis zijn gegaan. We zullen Gino volgende week wel even vragen.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #47 Gepost op: 31-10-2020 14:30 u »
Ik zie het probleem, ik kan die uitzending ook niet terug kijken. Zal inderdaad wel iets mis zijn gegaan. We zullen Gino volgende week wel even vragen.

Gino stuurt je verzoek door naar de ICT-afdeling die er op zijn beurt niets mee doet.

Offline Kramer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 71
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #48 Gepost op: 02-11-2020 15:16 u »
Gino stuurt je verzoek door naar de ICT-afdeling die er op zijn beurt niets mee doet.

Ben bang dat ze er in dit geval weinig mee kunnen, tijdens het webinar stond wel 'recording' bovenaan maar kennelijk is de opname niet opgeslagen. Voor degene die qua tijd niet kunnen kan ik inderdaad de Engelse versies aanraden want het opnemen gaat wel vaker fout.

Gino gaf overigens aan dat ze de webinars niet openbaar online zetten omdat de inzichten continue veranderen en ze niet willen dat men oude versies bekijkt. Wel lijkt de bedoeling te zijn om weer een nieuwe run te doen als deze voorbij is dus misschien dat volgend jaar andere tijden gekozen kunnen worden of dat het voor sommigen dan beter haalbaar is.

Edit: ik heb trouwens van het laatste webinar 'Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier.' nog wel de Engelse versie 'Impact of fermentation conditions on the flavour profile of beer (DK, NO, FI)'.

Offline Heyudude

  • Dionysos
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • Brood is graan wat geen bier mocht worden!
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #49 Gepost op: 02-11-2020 17:51 u »
Volgens mij waren er problemen met de opname, ik las het op een ander forum. Geen idee of dit deze of een vorige aflevering is...

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #50 Gepost op: 02-11-2020 18:10 u »
Geen idee of dit deze of een vorige aflevering is...
Zal deze zijn; de eerste twee zijn goed gegaan en dit was pas de 3e..

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.798
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #51 Gepost op: 02-11-2020 20:08 u »
Als die webbinars gratis zijn/waren... waarom zijn ze dan niet beschikbaar op Youtube? Of komen ze dat nog?  :weetniet:

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #52 Gepost op: 02-11-2020 21:15 u »
Als die webbinars gratis zijn/waren... waarom zijn ze dan niet beschikbaar op Youtube? Of komen ze dat nog?  :weetniet:

Het antwoord is al gegeven..

Gino gaf overigens aan dat ze de webinars niet openbaar online zetten omdat de inzichten continue veranderen en ze niet willen dat men oude versies bekijkt.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.798
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #53 Gepost op: 02-11-2020 21:36 u »
Het antwoord is al gegeven..

Wat een onzin antwoord, geef dan geen webinar... :nut: Maar goed, gezien de titels had Jacques jaren geleden al testjes gedaan, met die de verwachte antwoorden die hij daarmee bevestigde. Dus ik stond niet echt vooraan om ze te zien... ::) :biersmile: :brouwen: Dus weinig nieuws onder de zon... Of waren er voor de kijkers toch nog veel nieuwtjes die wij hier niet weten?  :weetniet:

Offline Jaakke

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #54 Gepost op: 02-11-2020 21:56 u »
Wat een onzin antwoord, geef dan geen webinar... :nut: Maar goed, gezien de titels had Jacques jaren geleden al testjes gedaan, met die de verwachte antwoorden die hij daarmee bevestigde. Dus ik stond niet echt vooraan om ze te zien... ::) :biersmile: :brouwen: Dus weinig nieuws onder de zon... Of waren er voor de kijkers toch nog veel nieuwtjes die wij hier niet weten?  :weetniet:

Ik vind de webinars wel erg nuttig. Naar mijn mening wordt er ook wel het nodig ontkracht van wat er op internet te vinden is over het onderwerp gist. Het zal vast niet voor iedereen nieuw zijn wat ze vertellen maar alles wat ze vertellen is wel onderbouwd met onderzoek en cijfertjes. Ook de Q&A aan het einde levert leuke discussies op. My 2 cents...

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.798
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #55 Gepost op: 02-11-2020 21:59 u »
Wat ze vertellen maar alles wat ze vertellen is wel onderbouwd met onderzoek en cijfertjes.

Deel je opgedane kennis hier op het forum a.u.b.  :brouwen:

Offline Heyudude

  • Dionysos
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • Brood is graan wat geen bier mocht worden!
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #56 Gepost op: 02-11-2020 22:00 u »
Een reeks publiek toegankelijke webinars maakt reclame voor je gisten. En genereert omzet. Maar goed ik ben geen marketing deskundige en bepaal niet hun beleid.
Denk dat de hobbymarkt gegroeid is en nog groeit en dat ze een gratis publiek toegankelijke reeks geen windeieren gaat leggen.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.798
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #57 Gepost op: 02-11-2020 22:06 u »
dat ze een gratis publiek toegankelijke reeks geen windeieren gaat leggen.

Ze rekenen ook geen kosten voor deze webinars.... Dus wat is hun belang dan? Het verzamelen van email adressen die ze daarna kunnen spammen met emails? Gefeliciteerd met je deelname... ;)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.982
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #58 Gepost op: 02-11-2020 22:29 u »
Wat een onzin antwoord, geef dan geen webinar... :nut: Maar goed, gezien de titels had Jacques jaren geleden al testjes gedaan, met die de verwachte antwoorden die hij daarmee bevestigde. Dus ik stond niet echt vooraan om ze te zien... ::) :biersmile: :brouwen: Dus weinig nieuws onder de zon... Of waren er voor de kijkers toch nog veel nieuwtjes die wij hier niet weten?  :weetniet:

Er zijn heel wat heftige discussies gevoerd op dit forum naar aanleiding van mijn testsresultaten. Het kon niet zijn dat niet hydateren niet uitmaakte omdat alle gistleveranciers adviseerde om dit wel te doen.

Het is mooi om te zien dat de resultaten van de uitgebreide tests die Fermentis heeft uitgevoerd overeenkomen met mijn bevindingen. Over wel of niet hydrateren hoeven we geen discussie meer te voeren.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.982
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #59 Gepost op: 02-11-2020 22:35 u »
Ze rekenen ook geen kosten voor deze webinars.... Dus wat is hun belang dan? Het verzamelen van email adressen die ze daarna kunnen spammen met emails? Gefeliciteerd met je deelname... ;)

De kosten van de webinars zijn hoger dan wat verdient kan worden met een paar honderd e-mailadressen...

Het is denk ik vooral goodwill dat Fermentis wint.

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #60 Gepost op: 02-11-2020 23:05 u »
Ze rekenen ook geen kosten voor deze webinars.... Dus wat is hun belang dan? Het verzamelen van email adressen die ze daarna kunnen spammen met emails? Gefeliciteerd met je deelname... ;)

Er zat altijd mensen met minder kennis dan dat jezelf hebt, alleen al daarom is het goed als mensen de webinars volgen. Dat jij het niet doet omdat jouw kennisniveau de webinars overstijgt is meer dan prima, maar val een ander daar niet op af. Ik kon er live niet bijzijn, en baal een beetje dat ik ook niet kan terugkijken. Dat ik daarvoor wat aan info moet afgeven, vind ik in dit geval prima. Ik kan die keus zelf maken. En dat spammen zal heus wel mee vallen, dat levert vaak meer negatieve aandacht dan positieve aandacht op. Bovendien heb je altijd een opt-out mogelijkheid, en moet er zelfs een opt-in bij zitten, default opt-in is niet meer toegestaan. Dat wist je vast ook wel al denk ik.

Het belang is dus reclame "wij van wc-eend", prima doel, ik leer er wat van en koop wellicht vaker Fermentis gisten. Win-win....

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #61 Gepost op: 02-11-2020 23:11 u »
Een reeks publiek toegankelijke webinars maakt reclame voor je gisten. En genereert omzet. Maar goed ik ben geen marketing deskundige en bepaal niet hun beleid.
Denk dat de hobbymarkt gegroeid is en nog groeit en dat ze een gratis publiek toegankelijke reeks geen windeieren gaat leggen.

En dat is het, op tijd op de hype-train springen om die thuisbrouwmarkt in deze commercieel angstige coronatijd niet te missen. Ik had niet anders gedaan. Het is een superhandige zet. E.e.a. blijkt ook uit dit topic hier, er wordt over gesproken.

Mijn eerst gevolgde Fermentis webinar was Engelstalige over alcoholarm brouwen met de LA-01, en juist die gist komt voor de thuisbrouwer niet beschikbaar in kleine verpakkingen, ivm het nagisten etc. Gelukkig kun je het als consument/thuisbrouwer wel online bestellen, maar ja wat moet ik met 500 g gist om te proberen...

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #62 Gepost op: 02-11-2020 23:12 u »
Jeetje Oscar. Ik weet dat het Halloween is dezer dagen, maar laat me raden: Jij bent Don Quichot deze keer en Fermentis is een molen?  >:D

Offline Bvk1983

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 299
  • Land: nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #63 Gepost op: 03-11-2020 10:08 u »
De kosten van de webinars zijn hoger dan wat verdient kan worden met een paar honderd e-mailadressen...

Het is denk ik vooral goodwill dat Fermentis wint.

Ik betwijfel of dit zomaar goodwill is. Er zit altijd een (indirect) verdienmodel achter. Dat hoeft zich niet direct in Euro's uit te drukken maar kan ook iets als marktaandeel zijn wat indirect ook weer waarde vertegenwoordigd. Dergelijke seminars worden waarschijnlijk gewoon betaald uit het marketingbudget.

De volgende keer dat een hobbybrouwer die het webinar heeft gevolgd de keuze heeft tussen Fermentis gist of een ander merk zal hoogstwaarschijnlijk (alles op een grote hoop/gemiddeld genomen) vaker voor Fermentis dan het andere merk kiezen.

Offline Snelbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 796
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #64 Gepost op: 03-11-2020 16:38 u »
De volgende keer dat een hobbybrouwer die het webinar heeft gevolgd de keuze heeft tussen Fermentis gist of een ander merk zal hoogstwaarschijnlijk (alles op een grote hoop/gemiddeld genomen) vaker voor Fermentis dan het andere merk kiezen.
Juist door die webinars NIET te publiceren kunnen veel bezoekers van je site afhaken, en doorklikken naar de concurrent met wat meer info. Blijft giswerk.
Heb net in een ander draadje deze link over W34/70 geplaatst: https://fermentis.com/en/rediscover-saflager-w-34-70/ Is ongeveer wat ik van een webinar zou verwachten.
Gek genoeg kan ik via Fermentis-site het artikel niet vinden.  Lijkt me contra-productief gezien alle research die er is ingestoken.
Proost, Snelbier

Offline wernerthefox

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 175
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #65 Gepost op: 03-11-2020 19:59 u »
Dank voor het delen van de slides over het effect van rehydratatie. Heeft iemand toevallig ook de PDF van de effecten van fermentatie?

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.168
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #66 Gepost op: 03-11-2020 20:14 u »
Is deze serie webinars van Fermentis opgezet voor thuisbrewers of is dit een beetje ongewenste bijvangst voor hen?

Vorig jaar wilde ik ook deze serie volgen en toen was de boodschap: niet voor hobbybrouwers.

De onderzoekers bij Fermentis zijn wel open in hun werk. In het kader van het grote gedroogde gistonderzoek heb ik wel eens resultaten gedeeld en vragen gesteld waar ik een serieus antwoord op kreeg.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.982
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #67 Gepost op: 03-11-2020 22:07 u »
De volgende keer dat een hobbybrouwer die het webinar heeft gevolgd de keuze heeft tussen Fermentis gist of een ander merk zal hoogstwaarschijnlijk (alles op een grote hoop/gemiddeld genomen) vaker voor Fermentis dan het andere merk kiezen.

Dit is wat ik bedoel met goodwill.

Offline Roelof

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 690
  • Land: nl
  • Brouwerij Duvelsver.
    • Wortketel
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #68 Gepost op: 04-11-2020 16:38 u »
Gino stuurt je verzoek door naar de ICT-afdeling die er op zijn beurt niets mee doet.
We kunnen hem toch terug kijken.  :)

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #69 Gepost op: 04-11-2020 17:15 u »
We kunnen hem toch terug kijken.  :)
Nee, want de opname is niet beschikbaar (van aflevering 3)..

Offline Pimmels

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 486
  • Land: nl
  • kijk ook op www.facebook.com/PimmelsBier
    • Pimmels bier
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #70 Gepost op: 04-11-2020 17:25 u »
Juist door die webinars NIET te publiceren kunnen veel bezoekers van je site afhaken, en doorklikken naar de concurrent met wat meer info. Blijft giswerk.
Heb net in een ander draadje deze link over W34/70 geplaatst: https://fermentis.com/en/rediscover-saflager-w-34-70/ Is ongeveer wat ik van een webinar zou verwachten.
Gek genoeg kan ik via Fermentis-site het artikel niet vinden.  Lijkt me contra-productief gezien alle research die er is ingestoken.
Proost, Snelbier
Staat er wel hoor....
Op hun site  bij 'Fermentation tools' de optie 'Make your choice' en dan de gist aanklikken. Dan krijg je twee keuzes waar alles instaat over deze gist. En er is ook nog een vergelijk optie. :biersmile:

Offline Brouwton

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
  • Land: nl
  • Het kan altijd beter.
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #71 Gepost op: 04-11-2020 17:47 u »
Nee, want de opname is niet beschikbaar (van aflevering 3)..

Ik heb inmiddels deze link ontvangen: https://www.edudip.com/en/webinar-recording/87e3d332-8168-430e-bcbb-020084cedd48

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #72 Gepost op: 04-11-2020 17:51 u »
Vanmiddag was er weer een heel interessant webinar over de gistkeuze voor een NEIPA. Gino heeft heel goed en duidelijk uitgelegd hoe je aan de hand van een typebeschrijving van het bier tot een of meerdere gisten komt.
Geweldig en veel geleerd.
Nu weer drie weken wachten tot de volgende.

Online JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 863
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #73 Gepost op: 04-11-2020 19:46 u »
Ik heb inmiddels deze link ontvangen: https://www.edudip.com/en/webinar-recording/87e3d332-8168-430e-bcbb-020084cedd48
Ah, top! Ik heb de mail niet gekregen, maar was wel ingeschreven. Ik kan hem nu ook kijken.
Dankjewel!

Offline Kramer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 71
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #74 Gepost op: 04-11-2020 22:08 u »
Ze rekenen ook geen kosten voor deze webinars.... Dus wat is hun belang dan? Het verzamelen van email adressen die ze daarna kunnen spammen met emails? Gefeliciteerd met je deelname... ;)

Tja, het is meestal niet handig om voor dit soort zaken een e-mailadres te gebruiken wat je ook voor privťcommunicatie gebruikt. Gebruik een alias die je daarna weg kan gooien. Ook al verspreid dit bedrijf het niet bewust kunnen ze altijd gehackt worden.

Ik denk trouwens ook dat de voornaamste winst voor Fermentis de naamsbekendheid is. En bijna alle webinars zijn gericht op bepaalde producten van hunzelf (specifieke giststammen). Dus de meeste info die je krijgt is welke van hun gist je het beste kan kopen voor welk bier.

Offline JanPieter

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Lees al even mee, pas begonnen met brouwen
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #75 Gepost op: 04-11-2020 22:40 u »
Ik heb inmiddels deze link ontvangen: https://www.edudip.com/en/webinar-recording/87e3d332-8168-430e-bcbb-020084cedd48

Thanks! De mail nog niet gehad, maar hier kan ik wel wat mee. :-)

Offline Gino Baart

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #76 Gepost op: 10-03-2021 10:30 u »
Goed nieuws! Er werd besloten dat de webinars beschikbaar gemaakt worden op youtube! Wegens de pricacy wetgeving dienen de videos aangepast te worden (de namen deelnemers dienen onzichtbaar gemaakt te worden). Dat gaat de komende tijd gebeuren.

Offline Pieter1954

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
  • Land: nl
  • Jullie zijn mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #77 Gepost op: 10-03-2021 10:37 u »
Goede actie!
Dit voldoet zeker aan een behoefte bij veel brouwers.

Offline Gino Baart

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #78 Gepost op: 10-03-2021 10:51 u »
Link naar webinar 2: Droge gist hydrateren of direct doseren in wort, Wat is het beste?

Offline Fractus

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 287
  • Land: nl
  • Trotse eigenaar van een Arsegan Easybrew 30
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #79 Gepost op: 10-03-2021 11:43 u »
Wat fijn! Ik heb destijds de meeste webinars gemist, en ik waardeer het zeer dat ze online worden gezet. Bedankt!

Offline Micha

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #80 Gepost op: 10-03-2021 12:50 u »
Ik heb er een aantal met interesse bekeken. Heel fijn dat ze allemaal beschikbaar gemaakt worden.  :groots:

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.982
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #81 Gepost op: 10-03-2021 20:54 u »
Van het eerste webinar over gedroogde gist in zijn algemeenheid heb ik een artikel geschreven voor het clubblad van De Roerstok. Dit blad is net uit. Over een paar weken zal ik het artikel publiceren hier op het forum. Dat ik daar nog even mee wacht is om de lezers van het clubblad de primeur te gunnen.

Offline Fractus

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 287
  • Land: nl
  • Trotse eigenaar van een Arsegan Easybrew 30
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #82 Gepost op: 16-03-2021 13:31 u »
Goed nieuws! Er werd besloten dat de webinars beschikbaar gemaakt worden op youtube! Wegens de pricacy wetgeving dienen de videos aangepast te worden (de namen deelnemers dienen onzichtbaar gemaakt te worden). Dat gaat de komende tijd gebeuren.

Klopt het dat alleen webinar online staat? Ik kan alle andere webinars niet vinden. Nummer twee trouwens gekeken, nuttige info!

Offline Kramer

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 71
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nederlandstalige webinars van Fermentis over gedroogde gisten
« Reactie #83 Gepost op: 04-07-2021 12:35 u »
Goed nieuws! Er werd besloten dat de webinars beschikbaar gemaakt worden op youtube! Wegens de pricacy wetgeving dienen de videos aangepast te worden (de namen deelnemers dienen onzichtbaar gemaakt te worden). Dat gaat de komende tijd gebeuren.

Goed nieuws, denk dat ze ook meer gedeeld zullen worden als het niet nodig is je aan te melden.

Tags: