Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brouwsel mengen  (gelezen 306 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.294
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Brouwsel mengen
« Gepost op: 02-10-2020 10:56 u »
Vraagje
Wie mengt er brouwsels?
Ik heb 2 redelijk identieke brouwses gebrouwen
1 had minder brix bij start en heb voor 1 % meer alcohol bijgesuikerd. Deze gist erg lang nog stevig door TOV de niet bijgesuikerde. Nu wil ik van beide een gedeelte samenvoegen zodat ik 3 matches krijg. Ik weet dat ik hem nooit meer kan nabrouwen maar dat geeft niet.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 37.006
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Brouwsel mengen
« Reactie #1 Gepost op: 02-10-2020 21:46 u »
Vraagje
Wie mengt er brouwsels?
Ik heb 2 redelijk identieke brouwses gebrouwen
1 had minder brix bij start en heb voor 1 % meer alcohol bijgesuikerd. Deze gist erg lang nog stevig door TOV de niet bijgesuikerde. Nu wil ik van beide een gedeelte samenvoegen zodat ik 3 matches krijg. Ik weet dat ik hem nooit meer kan nabrouwen maar dat geeft niet.

Het vermengen van brouwsels is dagelijkse praktijk bij grote brouwerijen. Het wordt gedaan om een zo constant mogelijk product op de markt te zetten. Ook bij de grote brouwerijen zijn er kleine verschillen bij elk brouwsels. Door te mengen worden die verschillen weggemengd. Dit wordt overigens niet lukraak gedaan. Elk brouwsel wordt zorgvuldig geproefd door een panel. Aan de hand van deze bevindingen van het proefpanel wordt het mengsel samengesteld. Constante kwaliteit is constant bijsturen...   :D

Tags: