Recepten > Bewezen recepten

OBBK 2019 V1 - schwarzwalder kirsch RIS - Gerard Maas

<< < (2/2)

Laikea:
Super goed! Gefeliciteerd :) Bedankt voor het delen  :biersmile:

Gerard van De Tulp:

--- Citaat van: Bvk1983 op 21-10-2020  09:11 u ---Mooi recept! Heb je met de vergisting nog iets bijzonders gedaan om hem helemaal van 1114 naar 1018 te laten vergisten?

--- Einde van citaat ---

WLP099 is een diastaticus gist.  Het enige wat je moet doen is lang genoeg wachten.  Bij een zwaar bier als dit duurt de navergisting wel een paar maanden.Geduld is hier belangrijk. Het laatste stuk gaat erg langzaam, bijna geen activiteit in het waterslot maar vergis je niet. Als je te snel bottelt zal het in de fles té lang doorgaan en kan je bommetjes krijgen. Ik heb wel RIS'sen gehad die met deze gist tot 1005 doorgingen. Bij deze is het eind SG hoger vanwege de lactose.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie