Recepten > Bewezen recepten

OBBK 2020 D1 - Dubbelbock - Gerard Maas

(1/3) > >>

Gerard van De Tulp:
Erg tevreden met de bok, erg vereerd met de beoordeling van de keurmeester en de 1e plaats in de klasse D.  Heel bijzonder om alles op afstand mee te maken.


Recept voor 20 liter bier
Type bier: Dubbelbock met honing

IBU:             : 35
Alcoholpercentage      : 8.2%

Granen:                 grammen
Golden prommise   3200
Lagermout        2000
Tarwe vlokken        500
Cara 120               200
Cara red 50       200
Aroma 400       222
Aroma 150       80
Ambermalt TF       300


Maischwater   : 20 liter

Maischschema:
Temp      rust
55          stort
52          15
58          10
62          35
71          20
78          5

Waterbehandeling   : Water uit zuidwest Brabant. 10 min 52C rust eventueel aanzuren tot pH 5.6
CaSO4: 1.5g
CaCl2 2.5g

Behandeld water:
Calcium   Magnesium Sodium   Chloride   Sulfate    Chloride / Sulfate
(Ca ppm)   (Mg ppm)   (Na ppm)   (Cl ppm)   (SO4 ppm) Ratio
106            4           42            89           62             1,44


Spoelen tot beginvolume 25 liter.
Kooktijd      : 60 min

Hoppen en zo:
Hop                          hoeveelheid       timing
Galena                      20g  15.2%      FWH
Bavaria Mandarin       10g  9.3%        15min koken
Biologische honing     450g                Na t koelen


Begin S.G.                      : 1071
SG na toevoegen honing   : 1073
Eind S.G.                      : 1014
Gistsoort      : Fermentis saflager 34/70

Vergisten op 10 a 12 graden.
Bottelen met 6.5 g/l kristalsuiker.

Notities van de keurmeester:
90 punten
Geur: Neutraal met iets karamelmoutige geur. Iets kruidig. Licht geroosterd aroma (te) zwak
Smaak: Mooie complexe smaak. Had iets meer geroosterd aroma mogen hebben, maar verder prima
Nasmaak: Mag iets meer gebrands in de nasmaak hebben. verder heel mooi.
Algemeen: Heel mooi bier. Compliment. Een genot om te proeven.

Jacques:
Gefeliciteerd Gerard. De eerste prijs in de D klasse is een grote prestatie!

Bedankt voor het delen van het recept.

Wolter:
Voor de tweede keer gefeliciteerd!
Wederom een mooi recept!

tdp:
Proficiat Gerard!

Laikea:
Mooi recept en gefeliciteerd! Geeft me een goede inspiratie voor de bock die ik binnenkort wil brouwen

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie