Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2020 A3 - Gose - Gerard Maas  (gelezen 3620 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Gerard van De Tulp

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 17
  • bij twijfel............meer hop toevoegen (altijd)
OBBK 2020 A3 - Gose - Gerard Maas
« Gepost op: 22-09-2020 20:22 u »
3e plaats OBBK 2020 in de klasse A.

Recept voor 20 liter bier
Type bier: Gose

IBU:                          : 15
Alcoholpercentage      : 5.2%

Granen:                   grammen
Extra pale Pilsmout   1460
Lagermout               1000
Tarwemout               2300
Zuurmout                100

Maischwater   : 20 liter

Maischschema:
Temp      rust
67          stort
65          10
65          60
78          5

Waterbehandeling   : Water uit zuidwest Brabant. 10 min 65°C rust eventueel aanzuren tot pH 5.6
CaSO4: 2g
CaCl2: 3g

Behandeld water:
Calcium   Magnesium Sodium   Chloride   Sulfate     Chloride / Sulfate
(Ca ppm)   (Mg ppm)   (Na ppm)   (Cl ppm)   (SO4 ppm)  Ratio
119            4         42           101       76             1,34


Spoelen tot beginvolume 25 liter.
Kooktijd      : 60 min

Hoppen en zo:
Hop                                 hoeveelheid   timing
Bavaria Mandarin             10g  9.3%      Begin koken
Bavaria Mandarin             10g  9.3%      15min koken
Zeezout                           21g               15min koken
Korianderzaad gekneusd   20g               15min koken
Limoen in 4 stukken         2 stuks          15min koken
Citroensap                      1000cc           flameout
Dryhop:
Citra                              50g                navergisting


Begin S.G.      : 1048
Eind S.G.      : 1011
Gistsoort      : Lallemand Köln

Vergisten op 10 a 12 °C.
Bottelen met 6 g/l kristalsuiker.

Notities van de keurmeester:
84 punten
Koolzuur aan de lage kant, knetterend schuim.
Moutig, fruitig, zurig, licht kruidig.
Zoutgehalte is aan de hoge kant.
Fruitigheid is niet zo duidelijk waarneembaar, kruidigheid evenmin. Voor het overige wel volgens type.
Mag meer koolzuur hebben.
Moutig, zurig, fris zoutig.
Goed voorbeeld van het type.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.788
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2020 A3 - Gose - Gerard Maas
« Reactie #1 Gepost op: 22-09-2020 21:52 u »
Van harte gefeliciteerd Gerard en bedankt voor het delen van het recept.

Offline Eriks

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 115
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2020 A3 - Gose - Gerard Maas
« Reactie #2 Gepost op: 22-09-2020 22:25 u »
Uiteraard gefeliciteerd!
Een gose, nog nooit van gehoord (ligt aan mij). De combi van ingrediënten en prijswinnend, dat vraagt om uitproberen :biersmile:

Offline Wolter

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.171
  • Land: nl
  • Als het bier gesmurft is... smurfen we het bier..
    • Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai
Re: OBBK 2020 A3 - Gose - Gerard Maas
« Reactie #3 Gepost op: 22-09-2020 23:17 u »
Mooi recept. Bedankt voor het delen.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.023
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: OBBK 2020 A3 - Gose - Gerard Maas
« Reactie #4 Gepost op: 23-09-2020 07:46 u »
Mooi dat je met een dergelijk biertype ook gewoon prijzen kan winnen! Top!

Tags: