Recepten > Bewezen recepten

OBBK 2020 B2 Schwarzbier

(1/2) > >>

orangeloo:
Gisteren mochten wij een bijzondere OBBK wedstrijduitslag beleven.
Live via Zuidwest TV mocht ik vernemen dat ik de 2e prijs heb behaald in de B klasse met een Schwarzbier.
Niet naar het podium, geen oorkonde, geen bierpakket, geen applaus.
Toch wil ik de Bergsche bierbrouwers enorm bedanken voor hun inzet om toch een wedstrijd te organiseren in deze barre tijden.

Hier mijn recept, zonder commentaar van een keurmeester, gewoon omdat ik deze niet heb.
Ik hoop dat deze nog worden nagestuurd. :brouwen:

Basis
OmschrijvingWaardeNaam receptOrange SchwarzKenmerknr 163 19/06Brouwdatum14-7-2019BiertypeSchwarzAantal liters15Gewenst begin SG1052 (5,5 Vol% alc.)Brouwzaalrendement74,1%

Algemeen
OmschrijvingWaardeTotaal benodigd brouwwater22,4 literMaischdikte3,5 l/kgMaischwater12,6 literSpoelwater13,0 literKooktijd60 minutenBerekende kleur70 EBC (Dan A. Morey)Berekende bitterheid27 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleurPilsmout (TS)68,6 %2,466 kg3 EBCMunchener Light (TS)19,3 %0,694 kg13 EBCCaramelmout 120 (DM)4,0 %0,144 kg120 EBCChocolate W, BlackSwaen5,0 %0,180 kg1050 EBCChocolade mout (BM)3,1 %0,111 kg800 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeelMagnum eigen teelt 20188,0 %20 gr60 minuten25 EBUSaaz (CZ)4,0 %25 gr10 minuten6 EBU

Gist
OmschrijvingWaardeGistsoortFermentis Saflager S-23Gist toegevoegd alsInhoud verpakkingOpmerkingenTHT 2013

Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte167C75 minuten3,5 l/kg278C10 minuten3,5 l/kg

Wolter:
Mooi recept hoor. Leuk ook dat je er zelfgeteelde hop in hebt gedaan.

Jacques:
Bedankt voor het delen van dit recept.

En natuurlijk van harte gefeliciteerd.

Sjoerd:
Mooi recept en gefeliciteerd Angelo! Groet, Sjoerd

tdp:
Proficiat, weer een prijs kerel!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie