Anijs versus Steranijs

Gestart door Wilfred, 07-09-2020 21:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wilfred

Beste forumleden,

Wil binnenkort een geboortebier / beschuit met muisjes bier gaan brouwen op basis van een winterbier (ABV 8 - 9%). Wil ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van muisjes die ik ga vijzelen en tijdens de laatste 5 - 10 minuten koken wil toevoegen. Daarnaast wil ik een tinctuur in wodka maken met anijs / steranijs, zodat ik tijdens bottelen nog wat kan bijsturen. In dit geval mag de anijs (muisjes) smaak best aanwezig zijn, maar ook weer niet té. Ben aan het zoeken naar de juiste dosering om mee te starten, maar kom eigenlijk alleen maar gebruik van steranijs tegen maar niet die van de "gewone" anijs (Pimpinella anisum), terwijl die in mijn beleving veel zachter is qua geur en smaak. Weet iemand de reden dat het lijkt alsof altijd steranijs gebruikt wordt? Iemand ervaring met gebruik van de gewone anijs?
Overigens wil ik ook zoethout toevoegen om het geheel wat zachter van smaak te maken.

Bedankt alvast voor jullie input en proost  :proost:

Wilfred.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.