Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Double NEIPA  (gelezen 257 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MvdDonk

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Double NEIPA
« Gepost op: 01-09-2020 09:22 u »
Ik ben van plan om een Double New England IPA te gaan brouwen op basis van drie "C-hoppen": Citra, Columbus en Centennial. Dit omdat ik deze hoppen nog in mijn vriezer heb liggen. Normaal brouw ik 20 liter maar dit recept is voor zo'n 15 liter. Het recept is geinspireerd op een aantal artikelen online en andere recepten. Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Heeft iemand ervaring met deze hop combinatie? Moet er meer of minder bitterhop in? Is de waterbehandeling voldoende om voldoende body te krijgen? En wordt dit volgens jullie een "dikke/romige/juicy" NEIPA?



DDH Double NEIPA BIAB 15L
https://share.brewfather.app/pDB0nsELXSUKf7
New England IPA
7.5% / 17.5 P
All Grain

Maarten BIAB 15L
70% efficiency
Batch Volume: 17.7 L (Kettle)
Fermenter Volume: 16.49 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 14.47 L
Sparge Water: 10.59 L @ 80 C
Total Water: 25.06 L
Boil Volume: 19.7 L
Pre-Boil Gravity: 1.062

Vitals
Original Gravity: 1.072
Final Gravity: 1.015
IBU (Tinseth): 48
Color: 10.8 EBC

Mash
Temperature 67 C 60 min
Temperature 78 C 10 min

Malts (5.361 kg)
2.621 kg (47.6%) Weyermann  Pilsner Grain  3.5 EBC
2.04 kg (37%) The Swaen  Swaen Ale Grain  7.5 EBC
350 g (6.4%) Oats, Flaked Grain  2 EBC
350 g (6.4%) Wheat Flaked Grain  3.2 EBC

Other (150 g)
150 g (2.7%) Sugar, Table (Sucrose) Sugar  2 EBC

Hops (233.8 g)
14.8 g (27 IBU) Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 16.2% Boil 30 min

20.1 g (8 IBU) Citra 13.6% Aroma 30 min hopstand @ 82 C
20.1 g (9 IBU) Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 16.2% Aroma 30 min hopstand @ 82 C
19.2 g (5 IBU) Centennial 9.4% Aroma 30 min hopstand @ 82 C

35.1 g Citra 13.6% Dry Hop day 2
34.7 g Centennial 9.4% Dry Hop day 2
10 g Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 16.2% Dry Hop day 2

35.1 g Citra 13.6% Dry Hop day 4
34.7 g Centennial 9.4% Dry Hop day 4
10 g Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 16.2% Dry Hop day 4

Hopstand at 82 C

Miscs
16 g Calcium Chloride (CaCl2) 33% Mash
1.6 g Canning Salt (NaCl) Mash
4.1 g Epsom Salt (MgSO4) Mash
1 g Gypsum (CaSO4) Mash

Yeast
1 pkg Lallemand (LalBrew) New England

Fermentation
Primary 19 C 7 days

Carbonation: 2.4 CO2-vol

Water Profile
Resultaat na behandeling, Amersfoort
Ca+2: 119
Mg+2: 19
Na+: 36
Cl-: 184
SO4-2: 91
HCO3-: 120


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Sjaak_Deventer

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 770
  • Land: nl
Re: Double NEIPA
« Reactie #1 Gepost op: 01-09-2020 10:56 u »
Ik zou deze lekker gaan brouwen!

Misschien dat Centennial niet helemaal erin past. Die zou je voor een wat meer fruitige hop kunnen inwisselen (Mosaic), maar je hebt al Citra daar tegenover staan.

Offline basvo

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 143
  • Land: nl
Re: Double NEIPA
« Reactie #2 Gepost op: 01-09-2020 12:42 u »
Over het algemeen heeft een NEIPA geen bitterheid uit koken, alleen uit whirlpool. Zou die Columbus kook dus zeker niet doen.

Tags: