Hallo allemaal,
Ik heb nu een paar brouwsels vergist met Voss Kveik. ik ben hierover erg te spreken en ben, ben ik op zoek gegaan naar andere versies. Sinds dat de postbode vanmorgen langs is gekomen, ben ik de gelukkige eigenaar van 18 soorten Kveik

Om de invloed van een gist te leren kennen is het meest informatieve dat ik kan bedenken, 1 brouwsel brouwen en dat over 18 vergistingsvaten te verdelen. Je begrijpt, zoveel vaten heb ik niet, in ieder geval niet van formaat 1-7 liter.
En zoveel vaten in een gistkast krijgen is een andere uitdaging. Ook geeft iedere kveik een ander smaakprofiel bij een lage of hoe temperatuur. dit zou inhouden dat ik deze proef twee maal zou moeten uitvoeren en dan zit er, al is het miniem, een verschil tussen de twee brouwsels.
Een andere mogelijkheid is om de soorten Kveik onder te verdelen op smaakprofiel en de hierboven beschreven test op een kleiner aantal uit te voeren.
Mijn vraag aan iedereen die mee zou willen denken:
Hoe zou jij dit aanpakken?