Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Het verbaast mij ook hoe weinig hier over te vinden is, terwijl in sommige stijlen een droger bier gewenst is.
Nog even kort gezegd de handelingen :- Geschrote mout een nachtje (uurtje of in koud (+-20c) water zetten - Gewoon stapsgewijs maischen bijvoorbeeld 63c 45 min en 72c 15 min.- Enzyme booster toevoegen aan de maisch op 72c- Maisch laten afkoelen (of koelen) tot 65c (Even laten staan)- Jodiumtest (optioneel)- Uitmaischen en spoelen- Koken.Klopt dat zo ?Hoeveel geschrote mout en water is aanbevolen om voor de booster te gebruiken? Voor ong. 25 liter.
http://blog.brewingwithbriess.com/cold-extraction-of-malt-components-and-their-use-in-brewing-applications/