Hallo medebrouwers,
ik wil een bier gaan brouwen met een gruyt mengsel. Een beetje in de sfeer van Jopen Koyt. Ik heb de gagel struik in mijn tuin staan en vanmiddag een klein experiment gedaan met de gagel blaadjes. Ik heb wat blaadjes 10 minuten gedroogd in de oven. Bij het drogen kwam een bijna medicinale geur vrij. Van de gedroogde blaadjes daar heb ik een thee van getrokken.Dit heb ik ook gedaan met verse blaadjes . Het verschil in smaak was erg groot. De thee van gedroogde blaadjes was redelijk bitter maar de thee van de verse blaadjes was enorm bitter. En dan bedoel ik mond samentrekkend bitter.I k wil het gruytmengsel gaan maken met verse gagelblaadjes, koriander, salie, zoethout en citroenschil. Eigenlijk wilde ik Bergamot gebruiken maar dat kan ik nergens kopen dus vandaar citroenschil. Als jullie ervaring hebben met gruyt hoor ik dat graag. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn brouwpoging.