Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Herfstbok 2020  (gelezen 334 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Takkie83

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 476
  • Land: nl
  • Ik hou van blond
Herfstbok 2020
« Gepost op: 09-08-2020 21:23 u »
Aangezien ik straks toch langere tijd weg ben ga ik eens een ondergist aan het werk zetten en een herfstbok brouwen. Graag uw opbouwende kritiek!  :biersmile:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptHerfstbok
Brouwdatum23-08-2020
BierstijlBockbier
Volume10,5 l
Begin SG1,061 SG
Berekende kleur (Morey)32 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)25 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
12,00 lWater uit Katwijk
0,90 mlFosforzuur
4,51 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
43 mg/l8 mg/l57 mg/l169 mg/l53 mg/l48 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,80 kgMŁnchenermoutDingemans15 EBC62,5 %
0,80 kgPilsmoutDingemans3 EBC27,8 %
0,10 kgCara 120Dingemans120 EBC3,5 %
0,10 kgCaramunich IWeyermann90 EBC3,5 %
0,04 kgMelanoidinmoutWeyermann70 EBC1,4 %
0,04 kgCara-aromaWeyermann400 EBC1,4 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eenstaps68,0 įC1 min.60 min.4,2 l/kg
Uitmaischen78,0 įC10 min.5 min.4,2 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,0 gMagnumpellets10,5%60 min.24,8 IBU


Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
1,00 gIers mosklaringsmiddelkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
20,0 gFermentis S-23 @ 10 gradenondergist



Tags: